kaare

Forum-svar oprettet

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 19 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • som svar til: Parabol TV ekspert efterlyses for kvalitetsforskel #65163
    kaare
    Deltager

    Jeg ved ikke, om jeg er ved at blive idiot, men skærmbilledet står perfekt når jeg skifter fra HDMI-1 til HDMI-2. Den snarrådige vil så straks tænke, at tv’ets parametre ikke er indstillet identisk, men det er de med 100% sikkerhed. Har gennemgået dem på kryds og tværs og også sat tv-et til, at indstillingerne skal gælde for alle indgange. 

    Det er for så vidt også i praksis lige meget, for nu anvender jeg permanent HDMI-2, men ud fra en teknisk betragtning undrer jeg mig over årsagen til forskellen i billedkvaliteten.  Anvender 1080i, men720p for DR’s programmer ændrede ikke billedkvaliteten, men ellers et begavet forslag.

    som svar til: Parabol TV ekspert efterlyses for kvalitetsforskel #65133
    kaare
    Deltager

    Ovennævnte indlæg med separate indstillinger er jeg fuldstændig opmærksom på, men er desværre fortiden i mit sommerhus, hvorfor der går nogle dage, inden jeg kommer med en tilbagemelding, men indtil nu oprigtig tak for jeres hjælpsomhed med problemet.

    som svar til: Parabol TV ekspert efterlyses for kvalitetsforskel #65130
    kaare
    Deltager

    admin sagde
    Hvad er opløsningen sat til på HD PVR 5720-SX boksen?

    Tak for hurtigt svar. Jeg har indstillet boksen til 1080 interlaced ved tryk på “RES” knappen på panelet, men har også forsøgt mig med 1080p, men ingen af indstillingerne matcher tv’ets jordbaserede tuner i billedkvaliteten. Bevares billedet står fint med satboksen, men ved sammenligning taber boksen desværre. Det er som om, der er en svag tåget hinde på billedet, hvorimod billedet med tv’ets tuner fremtræder mere klart og brillant og naturtro. Jeg kan nærmest sidde med følelsen af, at personerne når som helst træder ud af skærmen og ind i min stue. Den fornemmelse opnår jeg aldrig med satboksen. Desværre

    som svar til: Canal Digitals satbox HD PVR 5720-SX #65053
    kaare
    Deltager

    admin sagde
    Du kan tilkøbe en USB DVB-T tuner til den.
    Se https://digitalt.tv/usb-dvb-t-tuner-til-hd-entertain-center-fra-canal-digital/

     

    Tak for svaret. Ja, jeg vidste det med USB DVBT-T tuneren, men mener jeg i et eller andet tidsskrift, at havde læst at USB porten også var tiltænkt en anden funktion fra fabrikantens side, men så skidt være med det, boksen er udmærket og fjernoptagelse funktionen er for øvrigt super for mig om min kone, der rejser meget.

    som svar til: App til HBBTV fra DR – er det mig, der er en idiot? #64928
    kaare
    Deltager

    Jeg har såmænd bare en relativ prisbillig Samsung fladskærm model UE46F6475, hvor jeg til dato har kunnet surfe rundt på nettet lige så tosset, som jeg vil

    som svar til: App til HBBTV fra DR – er det mig, der er en idiot? #64923
    kaare
    Deltager

    Jo, jeg kan da godt se, at et klik er hurtigere og lettere end 30 klik, men det kan dog lade sig gøre, hvis man ønsker at gense en gammel udsendelse, så jeg lever fint med klikkene, indtil vi får en app til at skyde genvej; dog behøver man ikke så mange klik første gang, man kan bare Google DRTV, men ellers har du ret i dit svar med et enkelt tryk på den røde knap.

    som svar til: App til HBBTV fra DR – er det mig, der er en idiot? #64896
    kaare
    Deltager

    Ok, jeg har indrømmet nok været lidt for kålhøgen i og med, at jeg ikke har problemer, men det er der så andre, der har, kan jeg fonemme på dit svar.

    som svar til: App til HBBTV fra DR – er det mig, der er en idiot? #64892
    kaare
    Deltager

    Samsung har oplyst at alle deres F modeller vil blive tilbudt en app i løbet af august; ved ikke om det vil hjælpe dig

    som svar til: App til HBBTV fra DR – er det mig, der er en idiot? #64890
    kaare
    Deltager

    Jeg har en Samsung fladskærm model UE46F6475, hvor jeg blot via SmartHub anvender tv’ets internet browser, og så funker det problemfrit. Om jeg har FlashPlayer 10 eller nyere ved jeg faktisk ikke, idet jeg umiddelbart ikke kan finde nogen software oversigt i menuerne.

    som svar til: Hvad blev der af internet via satellit? #64829
    kaare
    Deltager

    Tak til alle for deres indlæg, som hver især har bidraget til at belyse mit spørgsmål

    mvh

    kaare
    Deltager

    Jeg har noteret mig din interesse for min HD PVR 101-ST satboks. Nej der er ingen fysisk DTT indgang på den nye boks. Jeg er nysgerrig, i givet fald, hvad ville du give for min gamle boks?
    mvh

     

     

    kaare
    Deltager

    Sagen er den, at den gamle satboks beholder vi, idet vi har en lang række go’e film liggende på den, som vi nødig vil miste, og så kan vi samtidig fortsat anvende den, hvis vi skal optage fra et jordbaseret signal, men ellers tak for din interesse.

    mvh

    kaare
    Deltager

    Svar til Collector, Nej, nej, jeg er ikke en af de fjollerikker, der ikke ved, hvad jeg laver. Har tilbage i tiden arbejdet med antenneopsætning og kender mit nye tv i alle detaljer betjeningsmæssigt, men nok om det. Har netop modtaget Canal Digitals HD Entertain Center og med den tilsluttet HDMI in 1 står billedet som en drøm. Hvad årsagen er/var aner jeg ikke, men der må have været et eller andet forstyrrende i den gamle satboks PVR101-ST

    kaare
    Deltager

    Tak for det seneste svar. Jo, jeg har forsøgt at anvende720p via HDMI som alternativ til 1080i, men det ændrer desværre ikke ved det faktum, at omtalte skærmbillede er og bliver ringere ved sammenligning med et tilsvarende genereret af tv’ets egen jordbaserede tuner. Møgirriterende, idet jeg har hidtil været glad for boksen, men det må vel være signalbehandlingen/skaleringen som halter. HDMI kablet kan vel ikke være en faktor?

     

    BREAKING NEWS – FUNDET LØSNINGEN MEN IKKE ÅRSAGEN TIL LØSNINGEN

    Har hidtil som foreskriften oplyste tilsluttet satboksen til “HDMI in 1 (STB)”. Skiftede eksperimentalt satboksen til “HDMI in 3” og VUPS, billedet står lige så krystalklart og naturligt skarpt som via tv’ets egen tuner. I øvrigt er billedet nu fuldt ud kontrollerbart med tv’ets diverse parametre. Før HDMI skiftet var det på en mærkelig vis skævt i flere vinkler, grønskær i skygger, sorte skygger i personers panderynker, udefinerbar skæv kontrast og unaturlig hudfarve, som kun delvist kunne oprettes. Nu fremtræder billedet naturligt og super harmonisk, så jeg lige frem er bange for, at personerne træder ud af skærmen og ind i stuen. Vidunderligt, men er der en teknisk kyndig, der på forståelig vis kan forklare forskellen på de to interface med og uden STB angivelsen?

    mvh

    kaare
    Deltager

    Tak for hurtigt svar. Ja, jeg er sikker på min skelnen mellem boksens satellit- og terrestrial tuner (har rodet med antenneudstyr i mange herrens år), og jeg er ikke i stand til at konstatere en kvalitetsforskel på de to tunere. De er lige ringe billedmæssigt sammenlignet med tv’ets egen tuner, men forklaringen må vel ligge i, som du selv anfører, at tv’et behandler DVBT signalet anderledes.

    Jeg har selvfølgelig individuelt tilpasset alle parametre optimalt hvad angår lys/kontrast/farve etc. med blandt andet en Spyder kalibrator for henholdsvis tv’ets tuner og boksens tunere, men som nævnt tv’ets egen tuner er den absolutte vinder. Billedet fremtræder mere brillant og ikke diffust som via satboksens tunere. Da jeg fik boksen i sin tid var der absolut ingen forskel i billedkvaliteten ved sammenligning, erindrer jeg, men i dag er det ret iøjnefaldende, hvorfor jeg overvejer Canal Digitals seneste boks i håb om, at den behandler signalet bedre, men jeg tvivler oprigtigt.

    Et digitalt signal er jo et signal, der ikke på samme vis som et analogt kan forringes. Bevares man kan tilføre det mere eller mindre lys/kontrast/farve etc., som jeg har nævnt i forbindelse med kalibreringen.

    mvh

     

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 19 i alt)
Back to top button