jesperkirstein

Forum-svar oprettet

Login Registrer
Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • som svar til: Antenne-TV i 2012 – Hvad sker der? #59623
    jesperkirstein
    Deltager

    Kenneth.Wenzel sagde

    Jeg kan også lige sige, at jeg har set på Sony danske hjemmeside, at Sony lancerer DVB-T2 fjernsyn på det danske marked til marts:

     

    KDL-55EX723

    http://www.sony.dk/product/t46-ex-series/kdl-55ex723

     

    KDL-40CX523

    http://www.sony.dk/product/t32-cx-series/kdl-40cx523

    KDL-32CX523

    http://www.sony.dk/product/t32-cx-series/kdl-32cx523

    ..

    Spændende – katten er ude af sækken: Sonys annoncering må tvinge Samsung et al. på banen med et modsvar i deres forårsprogrammer i Q1 2001 for ikke at tabe markedsandele. Og når først producenterne begynder at annoncere med at DVB-T2 gør det muligt allerede idag at se en håndfuld ekstra gratis HD kanaler i øst- og syd-Danmark, samt at det vil kunne forberede forbrugerne på den nye standard (som dukker op i DK et sted om 2-4 år (mit bud)), er det forbruger-kommercielle kapløb gået godt igang.

    Dog skal vi nok hen over et folketingsvalg inden politikerne går til pressen med at de overvejer en ny standard og at dette vil kræve at forbrugerne investerer i (op til) 2,5 mio nye TV (igen), ref Ingenøren:

    http://ing.dk/artikel/105746-2…..om-faa-aar

    Men derfor er det selvfølgelig også “smart” at en Dansk beslutning er sendt til hjørnespark af politikerne ved at man har bedt EU om retningslinier – det friholder de danske politikere fra at skulle tage stilling til en ny standard, der vil være dyr for forbrugerne (= en politisk tabersag). Jeg gad nok vide hvad argumentet for at spørge EU var, når Sverige, Finland og UK kunne finde ud af at tage beslutningen selv..

     


    som svar til: Antenne-TV i 2012 – Hvad sker der? #59571
    jesperkirstein
    Deltager

    Kenneth.Wenzel sagde

    Ud fra en samfundsøkonomisk betragtning så bør forbrugerne, som ønsker at købe en ny boks / fjernsyn fra den 1. oktober 2010 købe en DVB-T2 boks / fjernsyn uanset om man vil se HD eller nogle af de nye tv udbud på de kommende DVB-T2 mux.

     

    Derfor er det vigtig, at tv-branchen nu melder ærlig ud til forbrugerne, at der kommer DVB-T2 bokse / fjernsyn i løbet af i år (som jo også kan håndtere DVB-T), således at forbrugerne er klar over, at deres nye boks / fjernsyn ikke kan bruges til de nye HD tv kanaler, som vil blive sendt i Danmark (og i Sverige for os der bor i Storkøbenhavn).

     …

    Kenneth Wenzel

    Jeg talte med et Sony Center den 3/1 2011 og forespurgte netop om de kunne sælge DVB-T2 udstyr idag. Svaret var ” nej – Sony DK sælger kun DVB-T udstyr i DK. I Sverige, Finland og Tyskland er de tilsvarende modeller med DVB-T2 tuner. Vi har spurgt Sony, men de siger at dette ikke kommer foreløbigt”.

    Jeg begriber ikke hvorfor man ikke allerede er begyndt at sælge og markedsføre DVB-T2 fra importørerne i DK (Sony, Samsung etc). Formelt er svaret selvfølgelig at der ikke er officielt behov for det, da loven ikke er gennemført. Men når UK, Tyskland, Sverige etc er igang, kommer DK selvf også med. Jeg får den kedelige tanke at importørerne “piggy-bag'er” på det faktum at lovgivningen ikke dikterer DVB-T2, og at de dermed kan sælge DVB-T udstyr nu, og så en ny omgang DVB-T2 udstyr om 2-3 år. 

    Myndighederne bør anbefale forhandlerne og importørerne om at de allerede nu bør imødese at DBT-T2 kunne blive standard i DK (da der ikke findes alternativer) og at man langt mere aktivt orienterer forbrugerne om denne mulighed/risiko. Så længe de ikke giver denne købs-anbefaling selv eller pålægger forhandlerne/distributørerne at gøre det vil forhandlere/importører fortsætte med at sælge DVB-T udstyr der alt andet lige forældes hurtigere end DVB-T2 udstyr. Aben lander dermed hos forbrugerne.

    Hvorom alting er, så er jeg enig med Kenneth Wenzel i at det eneste rigtige må være at købe en DVB-T2 model. Dette skal så ske fra DK eller Tyskland, for om ikke andet at kunne se de svenske og tyske HD kanaler som er startet op.

    Er der nogen der er bekendt med om de tyske modeller også understøtter de nordiske subtitle standarder?
Login Registrer
Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
Back to top button