Forbrugerombudsmanden – Forbrugere blev vildledt om adgangen til YouSee’s fordelsprogram

| fredag 06. jul, 2018 09:53 | 2 Kommentarer

YouSee lancerede sit fordelsprogram YouSee More i september 2017. Det fremgik af YouSee’s hjemmeside, at fordelsprogrammet var tilgængeligt for alle, der som minimum havde to forskellige YouSee-produkter.

Forbrugerombudsmanden modtog kort efter henvendelser fra et par forbrugere, som – på trods af at de havde to forskellige YouSee-produkter – ikke havde adgang til programmet. Yousee havde oplyst til kunderne, at de ikke var kvalificerede til programmet – den ene fordi han alene havde YouSee’s grundpakke, den anden fordi YouSee-signalet blev leveret via en antenneforening. Det var ikke tydeligt oplyst i YouSee’s markedsføring, at ikke alle YouSee produkter var adgangsgivende, og kunderne fandt derfor markedsføringen vildledende.

Forbrugerombudsmanden fandt, at YouSee’s oplysning om at fordelsprogrammet var tilgængeligt for alle, der som minimum havde to forskellige YouSee-produkter, gav forbrugerne grund til at tro, at programmet var tilgængeligt, når disse betingelser var opfyldt. Når der er flere betingelser eller begrænsninger knyttet til adgangen – herunder at det kun er visse af YouSee’s produkter, der er adgangsgivende – skal dette oplyses klart og tydeligt. I modsat fald er markedsføringen vildledende.

Forbrugerombudsmanden fandt ikke, at YouSee’s oplysning ”Det er ikke alle produkter, der giver adgang til YouSee More – Ring til os […]” var tilstrækkeligt og bad derfor YouSee om at ændre sin hjemmeside, hvilket YouSee efterfølgende gjorde.

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen siger:

”Jeg har indskærpet over for YouSee, at alle betingelser skal oplyses klart, tydeligt og hensigtsmæssigt. Det gælder især, når forbeholdene rammer en stor del af YouSee’s kundekreds og i øvrigt forekommer uventede i forhold til hovedbudskabet om adgang til fordelsprogrammet, hvis man har to eller flere YouSee-produkter.”

Kilde: Forbrigerombudsmanden presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Del på:

Gemt under:: YouSee

2
Kommentarer

for at kommentere
1 Kommentartråde
1 Svar i tråden
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Kommentarforfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Underret om
Niels Petersen

Hvor kan der være tvivl om denne ordlyd. YouSee More er et fordelsprogram, hvor du får adgang til et katalog med fordele – helt uden ekstra betaling – hvis du har minimum 2 forskellige hovedprodukter (TV, Bredbånd og/eller Mobil) hos YouSee. Det er ikke alle TV, Bredbånd og Mobil-produkter, der kvalificerer til YouSee More. Ring til os på 70 70 40 40 for at få information om, hvilke produkter der kvalificerer til fordelsprogrammet. Der står også. Har du ikke YouSee More, selvom du minimum har 2 af produkterne YouSee Mobil, YouSee Bredbånd og YouSee Tv, skyldes det, at dine produkter… Read more »

swn555

Hej Niels P. Jeg er ikke YouSee kunde. Produkt/betingelser gælder tilsyneladende for dig og der hvor du p.t. er. Den digitale verden og dets muligheder stiller til stadighed større og større krav samt udfordringer til den enkelte. Det benytter ALLE sig ad, inkl. YouSee, andre ligestillede og ikke mindst kunderne! Forbrugerombudsmanden har ret i, at YouSee (som andre) IKKE PÅ TYDELIG VIS anskueliggør muligheder kontra konsekvenser I FORHOLD til YouSee.s forskellige koncepter og aftaler med den enkelte eller foreninger (intet nyt her). DERTIL kommer naturligvis et OPSALGSKONCEPT hos YouSee (og andre), hvor “sælgere” HAR OVERTALT kunden, der igen i månedsvis… Read more »