TV-Nyt

Følg tre af Danmarks bedste forsvarsadvokater i ny TV 2 serie

Forsvar ny reportage serie på TV 2
Foto: Anders Löfstedt / TV 2.

Kom med inden for i landets arresthuse og retssale og følg de tre erfarne forsvarsadvokater Mette Grith Stage, Gitte Juul Jensen og Hugo Steinmetz, der kæmper for en retfærdig rettergang. Vi følger dem i deres daglige arbejde, når de skal forsvare klienter sigtet for alt fra tyveri over narkobesiddelse til mord.

I otte afsnit giver “Forsvar” et sjældent indblik i, hvordan det danske retssystem fungerer, og hvordan livet som forsvarsadvokat i virkeligheden er. Seerne er med på sidelinjen helt fra forberedelserne med klienten, arresthuset og til retssalen. Vi møder de mennesker, der er under anklage – også i det kritiske øjeblik, hvor dommen skal falde.

– ”Forsvar” er et helt unikt indblik i en verden, de færreste danskere kender til. I løbet af flere måneder har vi fulgt tre af landets dygtigste forsvarsadvokater, og det er blevet til otte programmer, hvor vi kommer helt tæt på de mennesker, der forsvarer landets kriminelle, fortæller TV 2-redaktør Heidi Kim Andersen.

– Hugo Steinmetz er en ildsjæl, der gerne tager uortodokse metoder i brug for at få sin klient frikendt. Gitte Juul Jensen er en garvet rotte, der har sin jævnlige gang i rockermiljøet og forsvarer nogle af landets farligste kriminelle. Og Mette Grith Stage er topprofessionel med flere kendte sager, men alligevel er hun ikke bleg for at forsvare de mindre fisk som eksempelvis vaneforbryderen Bobbi, der er anklaget for at have stjålet en guldøl i Fakta, forklarer Heidi Kim Andersen.

Kendte straffesager I ”Forsvar” får seerne en ny vinkel på nogle af de store sager, som har haft mediernes bevågenhed. Blandt andet følger vi Mette Grith Stage, der skal forsvare ejeren af fyrværkerifabrikken i Seest, der sprang i luften i en eksplosion, som kostede to mennesker livet. Som forsvarsadvokat i denne sag er Mette Grith Stage med til at skrive retshistorie, da der ikke tidligere har været lignende sager i Danmark.

Seerne kommer også helt tæt på en af Danmarks mest omtalte voldtægtssager – gruppevoldtægten på Fredericia Banegård. Efter flere års kamp for at bevise de unge drenges uskyld skal det sidste slag slås for et rimeligt erstatningsbeløb for drengene, der uretmæssigt blev stemplet som voldtægtsforbrydere. Også Danmarks dyreste retssag, ”Den store Rockersag”, og sagen om SM-drabet bliver fulgt tæt i serien.

Bag om forsvarsadvokaten

Serien går også bag om det professionelle liv, når vi er med hjemme hos advokaterne. Her møder vi deres familie og oplever blandt andet, hvilken pris det krævende arbejdsliv kan have. Advokaterne er altid til rådighed for deres klienter – selv på Gitte Juul Jensens bryllupsdag tager hun telefonen på vej i kirken.

For selvom relationen mellem klient og advokat er professionel, kan det til tider være svært for advokaterne ikke at engagere sig i klienterne. Bl.a. indrømmer Mette Grith Stage, at det selvfølgelig påvirker hende, når hendes kvindelig klient sidder varetægtsfængslet og ikke kan se sine børn. Også Hugo Steinmetz bliver berørt, da hans unge klient på 21 år får 2,5 års fængsel.

Følg de tre forsvarsadvokater første gang torsdag 21. februar kl. 20.50 på TV 2.

I samme kategori

Back to top button