TV-Nyt

Født til fængsel? – ny dokumentarserie på TV 2

Født til kriminalitet TV 2Ny dokumentarserie på TV 2 følger Djoanna, Kasper og Mickey i deres svære kamp for at komme ud af kriminalitet.

Djoanna, Kasper og Mickey har alle levet en ungdom på den forkerte side af loven. En hård opvækst, de forkerte valg og en plettet straffeattest er blevet en klods om benet på dem og en stor forhindring på vejen mod en bedre fremtid på den rigtige side af loven.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Igennem et år har TV 2 fulgt de tre unges kamp for at komme videre i deres liv uden kriminalitet og deres forsvarsadvokat Erbil Kaya i dokumentarserien ‘Født til fængsel?’, som har premiere på TV 2 onsdag 4. januar 2017 klokken 21.05.

Serien er produceret for TV 2 af Strong Productions A/S med støtte fra Public Service Puljen.

Sprækker af håb
Selvom de tre unge bærer rundt på en tung bagage, er der sprækker af håb. Men det kræver en kolossal viljestyrke at overkomme udfordringerne, at sige farvel til det miljø og de mennesker, der har defineret, hvem man er, og gebærde sig i et system, som har stemplet én som kriminel.

Hvordan klarer man udsigten til, at man som højgravid måske skal føde i fængslet? Det er virkeligheden for 22-årige Djoanna.

Og hvordan finder man lysten og motivationen til at klare uddannelse og komme ud på arbejdsmarkedet, når man slås med en kæmpe gæld fra gamle sagsomkostninger? Og ikke mindst: Hvordan bryder man med fortiden?

Kasper
26-årige Kasper er flyttet fra Sjælland til Vestjylland for at starte på en frisk. Han er flyttet ind hos sin kæreste og startet på en HF. Men Kasper skal samtidig til at afsone en dom med fodlænke, og det kan være svært at fastholde en normal tilværelse, når fortiden i bogstaveliste forstand er en klods om benet.

Mickey
21-årige Mickey er vokset op i det belastede københavnske boligområde Sjælør. Han fik en dom som 14-årig for et overfald på sin voldelige far. Siden har han tilbragt flere dage bag tremmer end ude i friheden. Nu er Mickey blevet far og vil gerne skabe en stabil tilværelse for sig selv og sin datter. Men det er svært, når nye sigtelser fortsat dumper ind af forsvarsadvokatens brevsprække, og konflikterne ulmer mellem de kriminelle miljøer.

Djoanna
Djoanna er vokset op med en alkoholiseret mor på flugt fra en voldelig far. Fejlslagne ophold hos plejefamilier og institutioner førte i teenageårene til et massivt stofmisbrug, flere voldsdomme og et ophold på den lukkede på ubestemt tid.

Djoanna har lagt både stofferne og volden på hylden og er nu højgravid, men et spøgelse fra fortiden truer med at vende op og ned på det nye liv og sætte Djoanna bag tremmer igen, hvor hun derfor måske skal føde sit første barn.

‘Født til fængsel?’ premiere på TV 2 onsdag 4. januar 2017 klokken 21.05.

I samme kategori

Back to top button