TV-Nyt

Flere TV 2-kanaler fejrer 25 år med TV 2

TV 2 fylder 25 år
TV 2 fylder 25 år

Når TV 2 fylder 25 år og holder fødselsdagsuge i hele uge 40, er også de mindre TV 2-kanaler med til at fejre og debattere moderkanalen – mest på TV 2 Charlie og TV 2 Fri, men også på TV 2 NEWS.

NEWS sætter nemlig TV 2 til debat i to af kanalens faste og kritiske magasinprogrammer, kulturprogrammet ”Kulturen på NEWS” og mediemagasinet ”Presselogen”.

Danmarks nye fritidskanal holder fødselsdags- og festtema hele ugen i det daglige og direkte program ”Frihuset”, bl.a. om fest-menuer, festsange, bordpynt og meget mere af det, der sikrer en god fest.

TV 2-klassikere på Charlie
På TV 2 Charlie vil der derimod være mulighed for eftermiddags-gensyn med en række TV 2-klassikere fra kanalens første 25 år – ”Lykkehjulet”, ”Jeopardy!”, ”Den store klassefest” og det særlige fødselsdagsprogram ”Eleva20ren”, som TV 2 sendte på sin 20 års fødselsdag i 2008.

Mandag 30. september viser TV 2 Charlie f.eks. den allerførste udgave af ”Lykkehjulet” med en vært, Michael Meyerheim, som nu er kendt og elsket af TV 2 Charlies seere. Programmet blev sendt netop på TV 2s premieredag 1. oktober 1988, og her får Michael Meyerheim hjælp af Carina Jensen.

TV 2 Charlie viser de udgaver af ”Lykkehjulet”, hvor programmet fejrede sin ti års fødselsdag, og hvor udsendelse nummer 3000 blev sendt. Her var Bengt Burg og Maria Hirse i studiet sammen med tidligere værter og en særlig gæstevært.

Charlie viser også den allersidste udgave af ”Lykkehjulet” fra 2001 med Lars Herlow og Marianne Friis Kristiansen. De får i studiet besøg af både den første og den sidste vinder, den mest vindende deltager og af sportsstjernerne Johnny Bredahl, Conny Hamann-Boeriths og Victor Feddersen samt skuespillerne Claus Bue, Henrik Lykkegaard og Søren Hauch-Fausbøll.

Også en helt særlig udgave af ”Jeopardy!” kan genses på TV 2 Charlie. Her stiller Linie 3 – alias Preben Kristensen, Anders Bircow og Thomas Eje – op til en dyst på hurtighed og paratviden hos Søren Kaster. De tre komikere udsættes for kategorier som “Syng selv”, “Godt nytår”, “Hvor er de to andre?”, “En underlig fisk” og “Kendte toner”.

”Den store klassefest” og ”Eleva20ren”
I ”Den store klassefest”, der var et programformat, TV 2 selv udviklede og efterfølgende fik solgt til en lang række lande, kan seerne bl.a. møde skuespillerne Per Pallesen og Preben Kristensen i studiet hos Kamilla Gregersen.

Bubber er derimod den hårde, men retfærdige klasselærer, når ægteparret Keld og Hilda Heick dyster om at vinde “Den store klassefest” sammen med deres gamle skolekammerater.

Lørdag og søndag (5. og 6. oktober) genudsender TV 2 Charlie det store fødselsdagsshow, ”Eleva20ren”, som TV 2 sendte 1. oktober 2008, da kanalen fyldte 20 år. Ole Stephensen, Cecilie Frøkjær og Jes Dorph-Petersen er værter i denne specialudgave af en af TV 2s største succeser, ”Eleva2ren”.

I dette overflødighedshorn af et fødselsdagsprogram byder de tre værter på masser af gedigen underholdning og et væld af gæster, bl.a. Line Baun Danielsen, Samuel Rachlin, Rasmus Tantholdt, Suzanne Bjerrehus, Simon Mathew, Bubber og BS Christiansen, Michael Meyerheim, Nick Horup med Morten og Peter, Magnus te Pas fra “Skolen”, Jim Lyngvild, Nina Klinker og mange flere i studiet.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button