Flere kendte danskere på jagt efter deres rødder

| tirsdag 24. jan, 2012 16:05 | 0 Kommentarer
Ved du hvem du er? DR1

I det første program rejser Bonderøven Frank Erichsen gennem danmarkshistorien og videre ud i Europa.

Syv  nye kendte danskere går på jagt efter deres rødder på DR1 for at se hvilke hemmeligheder og overraskelser, der gemmer sig i deres slægtstræ. Det gør de i tv-programmerne ‘Ved du hvem du er?‘, der sendes over seks onsdage i februar og marts med premiere 1. februar klokken 20.00 på DR1.

Hovedpersonerne i de seks tv-programmer er Frank “Bonderøven” Erichsen, Annette Heick, Anders W. Berthelsen, brødrene Anders og Peter Lund Madsen, Hanne-Vibeke Holst samt Sanne Salomonsen.

Alle syv hvirvles ind i spændende familiehistorier, der fører dem på kryds og tværs gennem Danmark, til dybe fangekældre i Afrika, i hestevogn på den amerikanske prærie, skyttegrave i Frankrig og om bord på et krigsskib.

“Vi vil med tv-serien vise interessante og overraskende afsnit af danmarkshistorien – i den bedste sendetid. Og serien er befolket med danske mænd og kvinder, der gennem tiden har levet et liv og gjort en forskel, der har sat sig spor i vores samfund helt op til i dag. Så denne serie er vigtig, fordi den giver os oplevelsen af et fællesskab omkring vores danmarkshistorie. Og dermed en fælles identitet,” siger redaktionschef Søren Bo Hansen.

De nye Ved du hvem du er?: 

1. februar: I det første program er Frank “Bonderøven” Erichsen – overbevist om, at han kommer fra en slægt af lutter bønder, men han hvirvles ind i en jagt, der afslører noget ganske andet. Han krydser Øresund for at besøge slægtninge, der i højeste grad hører til i toppen af samfundet og som langtfra er småbønder. En skarp kontrast til Franks eget liv hjemme på Kastaniegården, hvor han og familien forsøger at leve så enkelt som muligt.

“Det er bare ærgerligt, det ikke kaster nogle tønder land af sig,” siger Frank om besøget hos den rige slægtning i Sverige.

“Bonderøven” rejser også til Frankrig for at finde svaret på sin oldefars tavshed omkring deltagelsen i Første Verdenskrig. På turen kommer Frank helt tæt på oldefaderen og oplever nærmest et religiøst øjeblik i skyttegravene, da oldefars lommeur begynder at tikke.

8. februarAnnette Heick er vokset op med historien om sin fars onkel Keld, der blev myrdet under besættelsen. Hendes far blev navngivet efter denne onkel, og mødet med hans voldsomme skæbne bliver meget følelsesladet for Annette. Senere finder hun ud af, at der i slægten findes familiemedlemmer, der har sat sig markante spor, og til sidst følger hun sporet efter en af sine forfædre helt til Afrika. Dybt nede i en fangekælder går det op for hende, hvor grusomme forretninger hendes slægtning var involveret i.

15. februar: Skuespilleren Anders W. Berthelsen har fået fortalt, at hans oldefar blev kørt over af en damptromle. Sandheden viser sig at være en anden – men lige så grusom. I sin videre søgen i slægtstræet finder han en slægtning, der fulgte sin stærke overbevisning. Hun rejste til det forjættede land, krydsede under store strabadser prærien og endte med at finde både kærligheden og rigdommen.

22. februar: “Ved du hvem du er?” byder både på gode grin, drama og gys. De gode grin står ikke mindst Anders og Peter Lund Madsen for. Brødreparret tager i fællesskab af sted på en rejse tilbage i slægten forvissede om, at deres forfædre ikke har sat sig spor i danmarkshistorien. Men de tager grundigt fejl!

29. februar: Forfatteren Hanne-Vibeke Holst tog på slægtsrejsen med ‘Ved du hvem du er?’, samtidig med at hun skrev på sin seneste roman ‘Undskyldningen’. Det er en bog der handler om de konsekvenser fortielser og hemmeligheder kan få for en familie gennem flere slægtled. Bogens tema viser sig at spejle hendes egen slægt: På sin slægtsrejse gennem 1800-tallets fattige Vendsyssel finder hun netop både fortielser og hemmeligheder.

7. marts: I sidste udsendelse opdager sangerinden Sanne Salomonsen, at hendes mor har båret på en dyb hemmelighed – et dobbeltmord er blevet fortiet i familien. Sanne Salomonsen bliver klar over, at der har været et stærkt gen for handel tidligere i slægten, og det bringer hende på sporet af en eventyrlysten slægtning, der blev stenrig og en af San Franciscos mægtigste mænd.

Kilde: DR presse

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt