TV-Nyt

Flere børn bruger DR Ramasjang og DR Ultra

DR Ultra DR Ramsjang4. marts 2013 blev en børnekanal til to. Kanalomlægningen, og dermed muligheden for at målrette programmerne til forskellige aldersgrupper, har, i året der er gået, givet både DR Ramasjang og DR Ultra fremgang i de aldersgrupper, de er målrettet.

36 procent af de 3-6 åriges tv-forbrug foregår nu på DR Ramasjang, mens 12 procent af de 7-12 åriges tv-forbrug sker på den nye DR Ultra. 186.000 ser DR Ramasjang om ugen blandt de 3-6-årige, hvilket svarer til 69 procent af målgruppen, mens det tilsvarende tal på DR Ultra lyder på 190.000 svarende til 47 procent af målgruppen. Et flot resultat for begge kanaler, der viser at deres aldersprofilering virker.

For Kirstine Vinderskov, der er kanalredaktør på begge kanaler, er det dog ikke de flotte tal i sig selv, der glæder hende mest. Først og fremmest handler det om, at børnene har taget det vigtige indhold til sig:

“Det er DRs ambition, at også børn reflekterer over den virkelighed, de er en del af – både det sjove og det alvorlige. Netop derfor er vi glade for at kunne tilbyde kvalitetsindhold, der er målrettet danske børn, og det liv de lever, og hvad de er optagede af på tværs af alder”, siger kanalredaktør Kirstine Vinderskov.

Børnenes virkelighed
DR Ultra for de 7-12-årige skolebørn har i sit første leveår etableret sig i kanalens målgruppe blandt andet med nyhedskonceptet ‘Ultra Nyt’, der formidler rigtige nyheder ved både at tage børnene alvorligt og trygt i hånden. Både børn, forældre og lærere har taget godt imod ‘Ultra Nyt’, som ugentligt følges af mere end 100.000 seere.

Men også programmer som ‘Ultrahuset’, der havde sæsonpremiere 22. april, og tager børn og deres problemer alvorligt, viser, hvad DR Ultra kan. Programmerne sætter fokus på nogle af de svære emner, som mange børn slås med selv eller kender til. Blandt andet ensomhed, skilsmisse og mobning. Samtidig udfordrer programmet reality-genren, fordi det handler om at ‘smide’ børnene ind i et fællesskab i stedet for ud af et, som vi kender fra andre reality-formater. I Ultrahuset er fokus på, at de medvirkende børn hjælper hinanden med gode råd og opmuntring, og dermed gør hinanden stærkere.

Populær app hos de yngste
Dr.dk/ramasjang er et populært supplement til tv-kanalen Ramasjang. Men også hos de alleryngste og ikke mindst kompetente og kvalitetsbevidste brugere forandrer medieforbruget sig hurtigt. Derfor supplerede DR Ramasjang universet for trekvart år siden med en app med et særligt udvalg af DRs nye og klassiske børneindhold, som de mindste kan lege, lære, lytte og spille med. Her kan børnene møde velkendte universer fra tv som Ramasjang Mysteriet, Hr. Skæg og Bamse.

App’en har været en særdeles populær tilføjelse. Et kvartal efter lanceringen havde næsten halvdelen af de 3-6-årige anvendt tilbuddet.

“Børnene er indfødte på de nye medieplatforme. Og mange af os kender sikkert fornemmelsen af, at vores børn er kompetente digitale brugere allerede meget tidligt i livet. Det er en tendens, som både nu og fremover stiller store krav til DR i forhold til vores måde at formidle og udkomme med vores børne-indhold på”, siger kanalredaktør Kirstine Vinderskov.

Hun understreger, at DR derfor også i de kommende år fortsat vil arbejde for at udvikle public service-indhold til de yngre generationer, så der også i fremtiden vil være godt og tidssvarende dansk børneindhold fra DR til de kommende generationer af danskere.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button