Flandern Rundt 2015 på Eurosport

| fredag 03. apr, 2015 09:42 | opdateret 06. apr, 2015 kl. 14:13 | 0 Kommentarer

cykelløb på tvDet bliver ikke meget større end Flandern Rundt. I hvert fald ikke i Belgien. Brostensklassikeren er et af de absolutte højdepunkter i cykelsportens forårssæson, og alene løbets historie og rutens beskaffenhed er rigelig grund til at se med, når den 99. udgave af løbet køres søndag d. 5. april.

Ruten er næsten, som den plejer. Oude Kwaremont. Paterberg. Taaienberg. Koppenberg. Alle de klassiske belgiske brostensstigninger er stadig på rutekortet og vil med al deres hårdhed og ubarmhjertighed være med til at gøre rytternes ben møre. Faktisk er de sidste 150 kilometer af den 264,2km lange rute de samme som sidste år, og det eneste nye er, at løbsarrangørerne har tilføjet to ekstra stigninger i starten af ruten. Ellers er alt ved det gamle i Flandern Rundt, og det betyder helt konkret, at rytterne skal forcere ikke færre end 19 eksplosive belgiske stigninger på deres vej mod mål.     

Oude Kwaremont med sine 2,2 km og en gennemsnitsstigning på 4% bliver en af de afgørende stigninger i løbet, da rytterne skal forcere den hele 3 gange undervejs. Særligt sidste gang rytterne rammer Oude Kwaremont, restererer der kun 13,2 km til mål, og rytterne mangler her kun en stigning yderligere i form af Paterberg, så det bliver formentlig på Oude Kwaremont, at løbet bliver afgjort, vurderer Eurosports faste cykelkommentator Thomas Bay:

Det er et løb, hvor udskilningen sker løbende, men der er ingen tvivl om, at der hvor selve løbet bliver afgjort formentlig bliver på Kwaremont. Præcis som det skete sidste år. Der kan stadig godt sidde 4-5 mand samlet efter Kwaremont, og så må vi se, hvad der sker i selve finalen. Det er et fantastisk løb, hvor forskellene bliver gjort helt til det sidste”.    

Flandern Rundt er et løb, som de helt store klassikerryttere har haft i kikkerten nærmest siden de rullede over målstregen sidste år. Det er løbet, som alle klassikerryttere drømmer om at vinde, og i år vil en ny rytter kunne lade sig krone som vinder af Flandern Rundt. Løbet bliver nemlig uden den forsvarende mester Fabian Cancellara, der styrtede og slog ryggen i semi-klassikeren E3 Harelbeke.

Løbet har dog stadig flere topryttere på plakaten i form af blandt andre Peter Sagan, sidste års 2’er Greg van Avermaet, Sep Vanmarcke og Niki Terpstra.

Vi skal kigge efter Quick Step-drengene i form af Terpstra og Stybar. De har 5-6 ryttere, der potentielt kan sidde i en finale. De får stor konkurrence af Tinkoff-Saxo med Peter Sagan, men også Matti Breschel, som viser glimrende form for tiden. Og så er der BMC med Greg van Avermaet, Lotto-JumboNL med Sep Vanmarcke. Men der er mange i spil, og det er et lidt mere åbent løb, end det har været tidligere,” afslutter Bay.

Flandern Rundt markerer starten på de helt store klassikere, der kommer som perler på en snor efter ’De Ronde’. Ugen efter Flandern Rundt kan brostensklassikeren Paris-Roubaix opleves, og senere i april køres også Amstel Gold Race, Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège.

Se Flandern Rundt LIVE på Eurosport påskesøndag kl. 12:30

Sendes også på TV 2 Norge.

Del på:

Tags:

Gemt under:: Nyheder

Kommentarer

for at kommentere
  Abonnér  
Underret om