TV-Nyt

Fantastiske fund på TV 2 Fri

TV 2 Fri ny TV 2 kanalLuksusvarer, arvestykker eller loppefund? Danmark er en nation af glade kræmmere og krejlere, og der er intet så dansk som vej-loppemarkeder og glæden ved en god handel.

I en ny reportageserie på TV 2 Fri følger vi fra mandag 6. januar klokken 21.15 de mange danskere, der gerne vil gøre en god handel, når det gælder ”fantastiske fund” – med Nordeuropas største onlineauktionshus, Lauritz.com, som det centrale omdrejningspunkt.

For hvilke effekter er det, der bliver købt og solgt her? Hvad er historien bag? Og hvad driver folk til den evige jagt efter det gode fund?

Lauritz the Ikea-way
Lauritz.com er Nordens største onlineauktionshus. Her handles alt fra udstoppede dyr til kunst i millionklassen, og auktionshusets 250 ansatte ved aldrig, hvad de skal vurdere næste gang.

I spidsen for det hele står ægteparret Mette og Bengt Sundstrøm. Siden Bengt opkøbte Lauritz Christensens Auktioner i 1999 og gjorde det til verdens første online-konverterede auktionshus, har det været drømmen at gøre Lauritz.com lige så udbredt som IKEA. Med over én million registrerede brugere og 10 millioner sidevisninger om ugen er målet nået.

På Lauritz.com får masser af danskere hver dag vurderet, købt eller solgt alle typer varer. ”Fantastiske fund” er med, når der skal sættes pris på alt lige fra Den Lille Havfrue til meterhøje træscener af Lauritz’ allerdygtigste vurderingseksperter blandt andre Stig Streezer, der sidder som i skranken hos Lauritz og skal vide lidt om alt mellem himmel og jord, mens Helle Kamvig bliver udsat for alverdens ting som f.eks. kunstinstallation af en vaskehal.

Kræmmertips fra krejlere
En af de mange danskere, der gør brug af Lauritz.com, er Erik Christiansen – kræmmer-Erik – en dedikeret fritidskræmmer fra Hillerød. I 25 år har han krejlet sig til alt lige fra Kay Bojesen-figurer til alverdens palisanderborde og solgt det videre på Lauritz.com.

Erik tjener en god skilling i fritiden, men drivkraften er altid jagten efter det næste gode køb, der kunne vente lige rundt om hjørnet. “Fantastiske fund” er med, når Erik tager på pensionist-loppemarked og finder en Georg Jensen-broche til en billig penge. Håbet er selvfølgelig at få solgt den videre på Lauritz.com med stor fortjeneste.

– “Fantastiske fund” er en underholdende og inspirerende reportageserie, der handler om det, mange af os drømmer om – nemlig at gøre en god handel. Hvem har ikke prøvet at lede efter sjældne ting på mormors loft eller jagtet det gode loppefund på et af de utallige loppemarkeder i Danmark? Det er noget, der optager rigtig mange, og det er blandt andet det, vi vil vise med serien, siger TV 2 Fri-redaktør Mads Volck.

“Fantastiske fund” har premiere mandag 6. januar kl. 21.15 på TV 2 Fri.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button