Fanget i Udlandet er tilbage på National Geographic

| fredag 11. nov, 2011 20:16 | 0 Kommentarer

Mandag den 13. November kl. 22.30 har National Geographic præmiere på nye afsnit af fanget i udlandet. Præmiere programet handler om Henry Hill der var personen der inspirerede Martin Scorsese til den populære gangsterfilme Good Fellas

Læs mere om de nye afsnit af Fanget i udlandet herunder.

I denne omgang af Fanget i udlandet møder seerne alt fra en falden amerikansk gangster , Et forelsket par, som har gjort sig skyldige i utroskab i Filippinerne, til en foretagsom spritsmugler i  Saudi Arabien 

En rejse, der ender med en tur i fængsler, er enhver turists værste mareridt. At blive sat bag tremmer sammen med de mest hårdkogte forbryder i sit eget hjemland er ikke spor bedre. Nu vender serien Fanget i udlandet tilbage med ti nye afsnit, som bl.a. byder på hele historien om New York-gangsteren Henry Hill, der bliver portrætteret af Ray Liotta i Scorseses Oscar-vindende Goodfellas fra 1990.

Nat Geo byder seerne på helt nye episoder at de populære programmer Fanget i Udlandet. Her fortæller folk der var udsat for tilfangetagelse, fængsling og terror deres personlige historie om deres oplevelser. Her får seerne de skræmmende historier fortalt fra dem der endte i fængsel. Ved hjælp af interview og rekonstruktioner afsløres alle de hårrejsende detaljer og givet et rædselsvækkende indblik i hvordan det er at være fængslet langt hjemmefra. I hvert afsnit er der fokus på både brutaliteten i fængslerne og de uheldige beslutninger, der førte til det ubehagelige ophold bag tremmer.

Fanget i udlandet – Den Rigtige Goodfella 

”Mafiaens inderkreds, de såkaldte ”wise Guys” havde et uskrevent regelsæt som de skulle følge – og her var stoffer helt bandlyst. Valgte man at se bort fra disse regelsæt, var det kun to mulige konsekvenser – enten døden eller indespærring resten af ens liv. Stofferne blev min undergang – en forbandelse, der nær havde kostet mig livet.”

– Henry Hill

Henry Hill, der er inspirationskilden til klassikeren “Goodfellas”, fortæller hele historien om sine op- og nedture i den kriminelle underverden i New York – også mange detaljer, som ikke er med i Martin Scorseses film. Han startede sin kriminelle løbebane allerede som teenager og havde det hele: penge, biler, kvinder og respekt. Da han blev knaldet for at handle med stoffer stik imod de uskrevne regler, gik hans status fra at være en urørlig “wise guy” til at være mafia-stikker med en pris på sit hoved. Henry formåede ikke at holde sig fra stofferne, mens han var under vidnebeskyttelse. Da han igen blev knaldet for at sælge stoffer, blev han spærret inde på ny – denne gang i Terminal Island Penitentiary i Californien. Efter syv år på flugt stod han igen overfor sit livs mareridt – en placering på mafiaens dødsliste.

The Real Goodfella National Geographic

Fanget I udlandet: Whisky smugling i Saudi Arabien

”Det værst tænkelige, der kunne ske var at jeg blev smidt ud af landet. Jeg havde aldrig forestillet
mig, at jeg kunne blive opfattet som smugler. Efter min egen opfattelse gjorde jeg blot min borgerpligt ved at levere alkohol til venner og andre vesterlændinge, der befandt sig i et tørlagt land.”

? Gordon Malloch 

Den skotske kok Gordon Malloch kom til Saudi Arabien for at starte sit nye liv som leder i et cateringfirma, men fandt hurtigt en indbringende sidegeschäft som alkoholleverandør. Hans hjemmelavede vin gjorde ham til festens midtpunkt alle de steder han mødtes med andre vesterlændinge. Da nogle europæere tilbyder ham en rolle i en whiskysmugler-ring, griber han chancen for at udvide sin forretning. Efterspørgslen på kvalitetswhisky i det totalt tørlagte Saudi Arabiske kongerige bringer hurtigt Gordon i magtelitens søgelys, og snart leverer han våde varer til en lokal prins og hans omfangsrige familie. Gordon beslutter sig for at stoppe, mens legen er god og planlægger et sidste job, inden han vil vende hjem til Storbritannien. Men han bliver taget på fersk gerning af det religiøse politi, hvor han dømmes han til fire års fængsel og mere end 400 piskeslag.

Fanget I udlandet: Fængslende kærlighed

Jeg var tydeligvis ikke nogen trussel, og Cynthia var heller ikke, så hvorfor pegede de pludselig på os med deres våben? En fyr kommer springende ind gennem døren, råber en masse ordrer til alle og enhver, som om han er en politibetjent. Pludselig slår det mig… det her er hendes eksmand. Han så ud til have magt over politiet. Det var meget skræmmende.

? David Scott

Den britiske David Scott møder Cynthia, en filippinsk kvinde, via nettet, og de indleder en stormende romance. Efter en ferie i Filippinerne bliver Cynthia gravid. Deres glæde bliver imidlertid vendt til fortvivlelse, da Cynthias fraseparerede mand ved hjælp af filippinsk lov om utroskab arbejder på at få det forelskede par smidt i fængsel. Parret står til 14 års fængsel – og endnu værre: ifølge filippinsk lov tilhører barnet eksmanden. Af frygt for deres liv søger de tilflugt hos noget familie efter at være blevet beskudt. Deres eneste mulighed er at flygte til Thailand. Planen er risikabel – Cynthia udebliver fra retten, så hvis hun bliver fanget, har hun udsigt til endnu flere problemer. Da David bliver stoppet i tolden, tror de, at spillet er ude.

 Fanget i udlandet: De mexicanske pengemaskine

”Jeg var en hvid fyr i et Mexicansk fængsel. Det var en konstant kamp for overlevelse. Jeg så mange dø derinde. Jeg har været vidne til 3-4 tilfælde af knivoverfald med dødelig udgang”

? Jeremy Khinoo

Da Jeremy Khinoos kæresten forlader ham med deres fælles datter, bliver han kastet ud i en verden, hvor store muskler er vigtigere end noget andet, og hvor steroider er en af måderne at få dem på. Sammen med nogle fyre fra træningscentret tager han til Mexico for at købe ulovlig receptpligtig medicin for falske penge, som han selv har fremstilet ved hjælp af sin computer. Første gang går det godt, men på den 3. tur bliver han afsløret, da han bruger sine falske penge i en forretning. En biljagt ender ved en politivejspærring. Med bilen fuld af præparater og falske sedler er vejen banet for en tur i fængsel. Efter få uger er han afhængig af heroin, og inden han når at komme ud af fængselet, overfalder en anden stofmisbruger ham med kniv. Jeremy mister ikke bare sin frihed – han mister næsten også livet.

Kilde: Nat Geo

 

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt