Branche-NytStreamingnyt

Hvor får du den bedste billedekvalitet – Vi ranglister blu-ray, tv og streaming

billedekvalitet TV Streaming ranglisteKøber du et kvalitets TV, så er det naturligt at du også vil fodre det med den bedste billedekvalitet. Der kan være stor forskel på billedekvaliteten afhængigt at hvilken signaltype du anvender.

Her på DIGITALT.TV har vi ranglistet fra bedste kvalitet og nedefter. Du kan se listen herunder og måske bedre afgøre, hvad du skal satse på, såfremt du tilhører den gruppe, der bare vi have det bedste.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Ultra HD Blu ray logo.svgUltra HD blu-ray

Ultra HD blu-ray disc er det format med den bedste billedekvalitet. Her er videoen mindst komprimeret og High Dynamic Range gør, at du får den mest optimale oplevelse af din favoritfilm.

DIGITALT.TV anbefaler:

Er du meget billedekvalitetsbevidst og vil have det bedste af det bedste lige nu, så vil vi da anbefale, at du køber dine favoritfilm, som du vægter meget højt som Ultra HD blu-ray.

Skal hardwaren også være helt i top, så gerne et OLED TV med understøttelse af Dolby Vision + en Oppo UDP-203 4K UHD Blu-ray afspiller, der har Dolby Vision. Godt nok er der endnu ikke ret mange Ultra HD blu-ray skiver med Dolby Vision på markedet, men forhåbentlig kommer der flere.

Viasat Ultra HD logo lilleViasat Ultra HD

Viasats Ultra HD tv-kanal sender sport i Ultra HD, primært fodbold og Formel 1, altså i høj opløsning og med høj bitrate, så billedet fremstår mere skarpt og tydeligt end HD udgaven.

DIGITALT.TV anbefaler:

Selv om der endnu ikke er ret megen sport i Ultra HD på Viasats kanal, så er den tilgængelig hos blandt andet Viasat, Stofa og Waoo. Så har du adgang til kanalen, så kan du med fordel skifte over på denne frem for TV3+/TV3 Sport og se UHD udgaven. Formel 1 i Ultra HD har desuden den fordel, at der ikke afbrydes for reklamer. Du kan se hvad der sendes af sport i Ultra HD her

viaplay sportViaplay Ultra HD

Med et Viaplay Total Reklame-link abonnement og en Chromecast Ultra kan du streame Ultra HD sporten fra Viasat Ultra HD kanalen. Vi har tidligere sammenlignet Ultra HD Formel 1 på satellit-tv boksen fra Viasat og på UHD streaming med Chromecast Ultra, og der er ikke ret stor forskel på kvaliteten. Streaming er næsten på niveau med tv-kanalen, men ikke helt hvorfor vi placerer den lige under denne.

DIGITALT.TV anbefaler:

Du skal have et Ultra HD TV og en Chromecast Ultra for at streame Viaplay Total Reklame-link i Ultra HD, samt hurtigt nok internetforbindelse naturligvis. Har du det, så vælg UHD streamen i Viaplay for den bedste kvalitet. Ultra HD koster ikke ekstra, men er inkluderet i et standard Viaplay Total Reklame-link abonnement.

netflix logo 640x360Netflix Ultra HD / Amazon Ultra HD

Der er en del Ultra HD indhold på Netflix efterhånden som naturligvis er bedre kvalitet end HD udgaven, men streaming i Ultra HD når ikke samme kvalitet som Ultra HD blu-ray. Det samme gælder Ultra HD indhold på Amazon. Amazon virker til at være mere aktive i forhold til HDR delen end Netflix.

DIGITALT.TV anbefaler:

Du skal have et Ultra HD TV og et Netflix Premium abonnement for at streame Netflix i Ultra HD. Desuden skal du sikre dig, at du enten anvender Netflix Smart TV app på dit UHD TV, en Chromecast Ultra eller anden Ultra HD afspiller, for at du rent faktisk får glæde af Ultra HD indhold. Streamer du f.eks. via Apple TV så er det maks HD kvalitet, fordi denne ikke har support for Ultra HD. En ny Apple TV med Ultra HD support ventes på markedet her i efteråret 2017.

Ultra HD hos koster iøvrigt ikke ekstra hos Amazon, men det kræver her Amazon Smart TV app på dit TV for Ultra HD eller Nvidia Shield TV.

Blu ray logoBlu-ray HD discs

Der kan være situationer, hvor Netflix UHD streamet indhold vil stå skarpere specielt i visse scener end en HD blu-ray disc, men på grund af komprimering kan det være svært at se forskel en del af tiden.

HDTV kanaler

hdtvKvaliteten på traditionelle tv-kanaler i HD kan variere fra kanal til kanal og fra udbyder til udbyder. Her er det blandt andet et element med hvilken bitrate en given tv-kanal udsendes. Der sendes maksimalt i 1080i, men trods alt typisk med mindre komprimering end på streamingtjenester med HD indhold.

DIGITALT.TV anbefaler:

Tjek vores TV-udbyder / HDTV kanaloversigt her og se hvad din udbyder tilbyder i HD.

streamingtjenesterHBO Nordic, Netflix HD, C More, Viaplay, DR TV, TV 2 Play

De danske/skandinaviske streamingtjenester leverer pt. maks 1080p opløsning, så her ligger vi kvalitetsmæssigt med komprimering under blu-ray og tv niveau.

I samme kategori

Back to top button