StreamingnytViasat

Sådan var Formel 1 i Ultra HD på Viaplay og Viasat Ultra HD

Ultra HD Formel 1Der var for første gang Formel 1 i Ultra HD på Viaplay Total Reklame-link og Viasat Ultra HD fra Monaco. DIGITALT.TV kiggede med, og det var generelt en god oplevelse.

Klart bedre billede på Viaplay

Lad os starte med Formel 1 Ultra HD oplevelsen på Viaplay Total Reklame-link. Som beskrevet tidligere, så krævede det en Chromecast Ultra at se Ultra HD streamen, og det virkede fint for os. Som anbefalet så har vi også Chromecast Ultra HD forbundet med netværkskabel og en Internet forbindelse, der er hurtig over 100 Mb/s.

Billedet, der kom som stream fra Viasat’s Ultra HD kanal, stod betydeligt skarpere og tydligere end på HD streamen fra TV3+. Man kunne dog konstatere, at HD streamen var mere live end Ultra HD streamen, nok logisk nok, eftersom der er mere data, der skal pakkes ned. Der var lidt længere forsinkelse på signalet her.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Et plus for racing fans var det faktum, at løbet på Ultra HD streamen ikke blev afbrudt af reklamer, eftersom der ikke afbrydes for reklamer på Formel 1 i Sverige.

Formel 1 i Ultra HD på Viasat Ultra HD

På Viasat’s Ultra HD kanal kunne løbet også opleves, igen her kunne man godt se forskel på HD udgaven på TV3+ og Ultra HD udgaven. Igen en skarpere mere klar oplevelse. Sammenlignede vi med Viaplay må vi sige at vi havde svært ved at skelne kvalitetsmæssigt mellem de to, tv-kanal udgaven på Viasat UHD syntes dog måske marginalt bedre.

Også her blev løbet ikke afbrudt af reklamer, eftersom der ikke afbrydes for reklamer på Formel 1 i Sverige, og der kun findes en pan nordisk udgave af Viasat Ultra HD.

Med udvidet rækkevidde med tilføjelsen af Ultra HD sport på Viaplay, så er der forhåbentlig grobund for mere Ultra HD sport generelt, for det har være lidt magert med indhold hidtil.

Vi vil i hvert fald rose Viaplay for at være frontrunner på Ultra HD sportsfronten, og det så da ud til, at teknikken kunne følge med uden buffering og stop.

I samme kategori

Back to top button