TV-Nyt

Eurosport køber rettigheder til international svømmeliga med dansk deltagelse

Discovery som står bag Eurosport har købt de globale rettigheder til International Swimming League de næste to år. Med under 1 år til OL får de danske seere nu mulighed for at følge 4 danske nøglesvømmeres præstationer og forberedelser frem mod OL i Tokyo i 2020. Alle syv stævner kan ses på Eurosport, Eurosport Player og Dplay Sport.

Med rettighederne til den internationale svømmeliga (ISL) får danskerne mulighed for at følge svømmernes forberedelser frem mod OL i 2020. Købet af rettighederne er en del af Eurosports ambitioner om at følge atleternes forberedelser til legene i i Tokyo, hvor TV-stationen for første gang viser sommer-OL.

Den internationale svømmeliga har nogle af verdens bedste svømmere på holdkortene. Det er svømmere som Adam Peaty, Katie Ledecky, Cate Campbell, Federica Pellegrini og Florent Manaudou i den første professionelle liga for elitesvømmere – og Eurosport har de eksklusive rettigheder i Europa og Asien-Stillehavet (Australien undtaget) i 2019 og 2020.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Flere danskere i spil

Det er ikke kun de internationale topnavne, vi kommer til at se i aktion. Blandt de 8 hold er der hele fire danskere på holdkortene:

• Mie Nielsen: Team Iron
• Jeanette Ottesen: Team London Roar
• Pernille Blume: New York Breakers
• Anton Ipsen: Cali Condor

Vi kommer altså til at se danskere i aktion på en af de mest nyskabende initiativer inden for svømning. Det præcise program for danskernes deltagelse kendes dog først senere. Med under et år til OL kommer den internationale svømmeliga til at være den sidste mulighed for at se de bedste svømmere i verden konkurrere mod hinanden inden de tager til Japan næste sommer.

Som en del af aftalen har Eurosport også de digtale rettigheder til ligaen og eksklusive sublicensieringsrettigheder globalt (undtagen USA og Australien).

Christian Thye-Petersen, fungerende sportschef i Discovery Networks Danmark: ”Vi glæder os til at vise danske og internationale topsvømmere konkurrere i en helt ny og nyskabende international svømmeliga. Så seerne kommer helt sikkert til at se de mange stjerner og svømmehold i intens konkurrence, hvor de også vil udfordre den måde, vi er vant til at opleve svømning. Aftalen betyder samtidig, at vi kan give svømmeinteresserede danskere en flot optakt til OL på vores kanaler næste år.”

Laurent Prud’homme, SVP Rights Acquisitions & Syndication hos Eurosport: ”Aftalen med ISL er strategisk vigtig for Eurosport og styrker vores portefølje med de bedste rettigheder og giver os mulighed for at styrke vores olympiske fortælling med over 70% af de olympiske discipliner på vores kanaler globalt.”

”ISL giver verdensklassesvømmere muligheden for at performe og vi er meget glade for at kunne vise den her nye, spændende konkurrence til millioner af fans verden over på tværs af skærme og platforme.”

Konstantin Grigorishin, formand for ISL: “Vi er meget glade for at danne partnerskab med Eurosport, som er en af de bedste destinationer for sportsfans på jorden. Med den her aftale vil den international svømmeliga opleve massiv dækning i Europa, selvom det er en helt ny liga.”

Turneringens hold kommer fra USA, Storbritannien, Italien og Ungarn. Den syv ”kampe”-lange svømmeliga starter i Indianapolis i oktober og kulminerer i Mandalay Bay i Las Vegas til december.

Stævnekalender
5-6 oktober 2019 – IU Natatorium, Indianapolis, USA
12-13 oktober 2019 – Aquatic Swimming Complex, Napoli, Italien
19-20 oktober 2019 – The LISD Westside Aquatic Center, Lewisville, Texas, USA
26-27 oktober 2019 – Duna Area, Budapest, Ungarn
16-17 november 2019 – Natatorium at the Eppley Recreation Center, Maryland, USA
23-24 november 2019 – London Aquatic Centre, Storbritannien
20-21 december 2019 – Mandalay Bay Resort and Casino, Las Vegas, USA

Kilde: Discovery Networks presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button