Branche-Nyt

Et specifikt produkt har været det mest søgte på PriceRunner i et år nu

PlayStation 5 har været det mest populære produkt på PriceRunner i et år. Spillekonsollen slår konkurrenterne med hestelængder, viser en opgørelse, som PriceRunner har foretaget.

I de seneste 12 måneder er der foretaget i alt 453.000 søgninger på PlayStation 5 og 208.000 søgninger på PlayStation 5 Digital Edition på andenpladsen. Det vil sige, at der tilsammen er der blevet klikket på de to varianter 661.000 gange i løbet af det seneste år. Det er suverænt flest kliks af alle 2.3 millioner produkter på PriceRunner.dk.

Selv før den blev lanceret sidste år i november, blev der søgt på PlayStation 5, og på lanceringsdagen 12. november 2020 gik det amok. Knap 60.000 gange klikkede danskerne på produkter på et enkelt døgn.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Samlet set er PlayStation 5 faktisk det produkt, der har fået absolut størst interesse på PriceRunner i det seneste år. Vel at mærke af alle de mange tusinde produkter lige fra elektronik til havemøbler, der findes på PriceRunner.

”Af alle 2.3 millioner produkter er danskerne helt vilde efter PlayStation 5. Vi udnævnte den til årets julegave 2020, og interessen er ikke stilnet af siden. Det er utroligt stærkt gået, at et produkt har fastholdt danskernes interesse til trods for andre produktlanceringer i løbet af året,” siger forbrugeranalytiker hos PriceRunner Danmark, Katrine Barslev.

PlayStation slår dermed selveste Apple af pinden, som ellers er vant til at være topscorer i antallet af søgninger hos PriceRunner.

Denne gang må Apple nøjes med en tredjeplads til de populære Airpods Pro, som har fået i alt 159.000 søgninger i løbet af det seneste år. Ser man alene på den seneste måned, får Apple dog lidt oprejsning. Her ligger Apple Macbook Air nummer 1 med 13.800 søgninger. Playstation 5 Digital Edition er stadig populær og ligger med 13.400 søgninger lige efter, mens Xbox Series X slet ikke er i top ti.

Giver konkurrenterne en kæberasler

Microsoft Xbox Series X, som er lanceret for at kunne tage konkurrencen op med Sony PlayStation Seris X må nøjes med 119.000 søgninger. Det er knap en femtedel af det antal gange, der er søgt på de to typer PlayStation 5 – ellers sagt på en anden måde: Der har været 467 procent flere søgninger på PlayStation 5 og Playstation 5 Digital Edition end på Xbox Series X.

”Både PlayStation 5 og Xbox Series X har været meget svære at få fat i, lige siden de blev lanceret. Det høje antal søgninger skyldes givetvis, at forbrugerne prøver at finde netbutikker, som har dem på lager. Det er min vurdering, at interessen vil fortsætte, og op til Black Friday vil der være ekstra rift om modellen,” siger forbrugeranalytiker hos PriceRunner Danmark, Katrine Barslev.

Kilde: Pricerunner presse

Image

I samme kategori

Back to top button