Nyheder

Et Glimt af Danmark – nyt program på DR1

Et Glimt af Danmark DR1DR1 har 20. august premiere på et nyt program med titlen Et glimt af Danmark. Det handler om, hvad der binder os danskere sammen, og hvad der adskiller os og er også en slags quiz.

Værten Sisse Fisker tager nemlig seerne med til en ‘hemmelig’ by i Danmark. Med sig har hun to livsstilseksperter – etnolog Julia Lahme, kendt fra flere programmer om bade/slotshoteller på TV 2, og reklamedirektør Mikkel Heideby. De skal ud fra forskellige ledetråde gætte, hvilken dansk by de er havnet i. Seerne får de samme ledetråde, så der er også rig mulighed for at gætte med hjemme i stuerne.

”Vi har et mål om at komme rundt i Danmark, og det gør vi i den grad med ’Et glimt af Danmark’. Programmet viser danskerne og Danmark fra en rigtig skøn side – samtidig med, at seerne lærer meget om sig selv og hinanden. Det er en ny måde at se Danmark på, og vi bliver præsenteret for forskelle og uligheder på en meget charmerende facon, men jeg tør også love, at vi får skubbet lidt til stereotyperne,” fortæller Dorthe Thirstrup, der er redaktør i DR Medier.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Hvor lander vi?
Rejsen rundt i Danmark foregår med helikopter, og eksperterne får bind for øjnene, så de undervejs ikke opdager, hvor de er på vej hen. Vel ankommet til byen skal Julia Lahme og Mikkel Heideby igennem tre runder, hvor Sisse Fisker præsenterer dem for udvalgte steder i byen og giver dem informationer om de mennesker, der bor der. Ud fra de glimt, de får, skal de til sidst gætte, hvilken by de er landet i.

”Programmet giver os et spejl af danskerne, så selvom det ikke er den by, man selv bor i, så vil jeg godt garantere, man lærer noget nyt om sig selv. Man får både interessante fakta og pudsige informationer, som man kan bruge til familiemiddagen eller i kantinen med kollegaerne, for selvom vi portrætterer en by og dens indbyggere, så fortæller det mere om os alle sammen, end man måske skulle tro,” forklarer Dorthe Thirstrup.

’Et glimt af Danmark’ bliver sendt første gang torsdag den 20. august klokken 21.00 på DR1 og fortsætter med yderligere fem afsnit de efterfølgende torsdage.

Julia Lahme er 38 år og er cand. mag. i etnologi. Hun har sit eget kommunikationsbureau og arbejder som trendforsker og livsstilsekspert. Hun er forfatter, klummeskribent og blogger, og hun har med sin alsidige karriere en god forståelse for, hvem danskerne er.

Mikkel Heideby er 41 år og medejer af det digitale reklamebureau Umwelt. Han har arbejdet i reklamebranchen i over 15 år og har gennem årene rådgivet en lang række af de største danske virksomheder. I sit erhverv tager han udgangspunkt i de mennesker, der i sidste ende skal købe produkterne, og derfor har også han et godt og nuanceret kendskab til danskerne.

I samme kategori

Back to top button