Streamingnyt

Estonia: Den sidste bølge

Viaplay på vej med serie om katastrofen og mysteriet omkring forliset

Forliset af Estonia er en af vor tids største tragedier, der kostede 852 mennesker livet. I Viaplay Originalen ’Estonia: Den sidste bølge’, som serien hedder, skildres katastrofen og mysteriet omkring forliset. Serien er et engelsksproget drama produceret af Charlotte Brändström, som bl.a. står bag internationale successerier som ’The Witcher’. ‘Estonia: Den sidste bølge’ får premiere på Viaplay.

Få begivenheder i den Nordiske og Baltiske historie har givet anledning til så mange følelser og teorier, som forliset af Estonia i 1994. Årsagen til at Estonia sank diskuteres stadig den dag i dag, og i efteråret blev et mystisk 4 meter langt hul i skibets skrog opdaget – og dét har igen rejst spørgsmål til sagen. I ’Estonia: Den sidste bølge’ sættes der fokus på, hvad politikerne og militæret vidste om tragedien, og om det virkelig var en ulykke.

”Estonia-katastrofen er aldrig blevet glemt, og efterårets opdagelser kalder på en selvstændig undersøgelse. Vores formål med serien er at stille spørgsmål til, hvad der skete dengang Estonia sank, mens vi samtidig med stor indføling beskriver, hvad der skete på Østersøen den skæbnesvangre nat”, siger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer hos NENT Group.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Serien er instrueret af Charlotte Brändström, som har instrueret episoder i flere store internationale serier som ’The Witcher’,’The Man in The High Castle’ og ‘Madam Secretary’. Brändström har udviklet serien i samarbejde med Paolo Vacirca ’The Hypnotist’.

”At lave drama baseret på virkelige begivenheder er altid en speciel udfordring. Målet er ikke at dramatisere det, vi allerede ved, men at vise det, vi ellers aldrig ville have set. Hvad skete der virkelig med Estonia? Og hvorfor?”, siger Charlotte Brändström.

’Estonia: Den sidste bølger’ (Estonia: The Last Wave) producers af Scandinavian Content Group i samarbejde med ITV Studios.

Serien er stadig i udviklingsfasen, og produktionen er i gang med at foretage en lang række interviews for at komme så tæt på begivenhederne som muligt:

”Vi har interviewet overlevende og andre nøglepersoner fra flere lande, som har fortalt deres historier om, hvad der skete før, under og efter katastrofen den 28. september 1994. Interviewene skal sammen med de mange teorier om ulykken danne grundlag for fortællingen”, siger Hans Engholm, administrerende direktør for Scandinavian Content Group.

’Estonia: Den sidste bølge’ får premiere på Viaplay.

Kilde: Nent Group presse

t?a=1648236828&as=1115883496&t=1&tk=0&i=1Annonce

I samme kategori

Back to top button