TV-Nyt

EP Valgaften på DR’s kanaler

Når danskerne har været i stemmeboksen den 26. maj, kan de med ro i sjælen tænde for DR’s kanaler på både TV og radio. DR følger nemlig valgresultaterne på flere kanaler.

Klokken 18.55 er Ask Rostrup og Johannes Langkilde værter på ’Valg på DR – Nedtælling’. Her følger de valget hele aftenen, kun afbrudt af TV-Avisen klokken 21.00. Undervejs kommer der blandt andet en exitpoll lige efter klokken 20.00.

På P1 starter optakten allerede klokken 08.03 til 10.00 og igen fra 11.03 til 12.00, hvor Tue Blædel og Eva Dalgaard Andreasen kigger på dagens valg i både Danmark og Europa. Klokken 17.03 til midnat er det Brita Kvist og Marianne Skovlund, der følger med, mens resultaterne så småt begynder at tikke ind.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

De to værter har analytikere og gæster i studiet og følger både valget i Danmark og i Europa, hvor forskellige korrespondenter vil være igennem.

Følger med resten af Europa

Klokken 23.00 bliver de første resultater fra valget offentliggjort. Grunden til, at det sker så sent, er, at resultaterne skal offentliggøres på samme tid i hele Europa. Det gør man for at forhindre, at vælgerne påvirkes af resultaterne i andre lande.

DR sender helt frem til, at det endelige valgresultat kan præsenteres. Ved valget i 2014 var det omkring klokken 01.00. Dengang var der også folkeafstemning om Patentdomstolen oveni.

Det er derfor svært at sige, hvornår det endelige valgresultat kan præsenteres, men DR følger det hele vejen.

Kilde: DR presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button