Branche-Nyt

Embassy Down – hele produktionen sker i København

produktionsbillede kbhFilm og tv-serier er ikke kun big business for biografer, tv-stationer og streamingtjenester. Der er også millioner at hente for byer og regioner. Seneste eksempel er den store internationale tv-serie ”Embassy Down”, som Copenhagen Film Fund nu har fået til at lægge hele produktionen og derved 90 millioner kroner i Danmark. Potentialet for flere internationale film og tv-projekter og derved mere vækst er langt større, men politikerne ikke opmærksomme på denne mulighed, lyder det fra Copenhagen Film Fund.
En tv-produktion er ikke kun med til at brande en by eller et land, den er også med til at skabe arbejdspladser og vækst for mange millioner. Derfor har flere lande budt ind og konkurreret med Danmark om at lande Red Arrow Internationals højtprofilerede, internationale dramaserie ”Embassy Down”. Nu har en indsats fra Copenhagen Film Fund og en samlet dansk investering på 13 mio. kr. resulteret i, at ”Embassy Down” lægger hele produktionen i København.
– Det er et sandt drømmeprojekt. Handlingen udspiller sig i Danmark, flere af de kreative hjerner bag er danske ligesom skuespillerne og produktionsfolkene bliver danske, og vi får brandet Danmark gennem en international serie. Det er udvikling af vores kreative talenter og kompetencer og så er det kultureksport. Det er alle de grunde som fonden er blevet sat i verden for at opfylde. Vi havde først valgt at støtte ”Embassy Down” med ti mio. kr., hvilket er langt mere, end vi plejer. Men selv med det høje beløb var kampen mod andre lande stadig ikke vundet. Det var de sidste tre mio., som vi i samarbejde med Nordisk Film, Filmstationen Værløse og Kameraudlejningen kunne finde frem, der gjorde udslaget, fortæller Thomas Gammeltoft fra Copenhagen Film Fund.
”Embassy Down” er skabt og skrevet af danske Anders Frithiof August og produceres af René Ezra og Tomas Radoor fra Nordisk Film. Produktionen lægger 90 mio. kr. i Danmark, og satsningen forventes at bidrage med 141 mio. kroner i BNI-bidrag.
Selvom handlingen i ”Embassy Down” finder sted i København, var byen ikke det oplagte sted at placere optagelserne. Som ét ud af kun fire lande i Europa tilbyder Danmark ikke produktionsrabat til udenlandske produktioner, og derfor overvejede Red Arrow International at lægge produktionen i Irland, Tyskland eller Tjekkiet, hvor det er muligt at få op til 35% i produktionsrabatter. I sidste ende købte Red Arrow dog ind til dansk talent og kultur:
– På vegne af Red Arrow og Fabrik Entertainment glæder vi os over samarbejdet med vores finansieringspartnere Copenhagen Film Fund og Filmstationen samt producere fra Nordisk Film og vores co-produktionspartner Viaplay. Danmark er et utrolig kreativt produktionshub, og fordi ”Embassy Down” både foregår og optages i København, er arbejdet med Copenhagen Film Fund og de øvrige partnere et godt eksempel på, hvordan denne type finansiering kan fungere for at skabe en serie, der er så autentisk som muligt, siger Henrik Pabst, Managing Director hos Red Arrow International.
Produktionsrabat afgørende for branchens fremtid
Hos Copenhagen Film Fund ser man potentiale for at få langt flere internationale produktioner til landet, men efterspørger politisk opbakning til en erhvervsstøtteordning.
– Vi håber, at politikerne snart kan se, at det er værd at satse på det her område. I Copenhagen Film Fund har vi tømt lommerne for at få ”Embassy Down” til Danmark. Vi er gået all in, men Danmark skal altså have en national ordning nu – en såkaldt produktionsrabat – der understøtter de regionale filmfonde. Selv lande som Rumænien og Georgien er kommet med produktionsrabatter, mens lille Dannevang med det største danske film-tv-talent nogensinde må kæmpe for at tiltrække udenlandske produktioner til landet, siger Thomas Gammeltoft og fortsætter:

– Havde Danmark haft rammebetingelser med produktionsrabatter, så havde vi måske landet tre-fire af disse kæmpe projekter som ”Embassy Down”. Jeg ved, at der lige nu er nogle af de helt store, internationale streamingtjenester, der gerne vil producere i Danmark, men holder sig væk, fordi der ikke er rabat. Det er altså ikke alene et kulturspørgsmål, det her, det er big business for Danmark.
”Embassy Down” produceres af Red Arrow International og Fabrik Entertainment i samarbejde med Nordisk Film ved producere René Ezra og Tomas Radoor. Red Arrow International stå også for distribution på verdensplan. MTG har co-produceret serien, der i Norden vil blive vist på TV3 og streamingtjenesten Viaplay Reklame-link i 2018. Serriens executive producere er Henrik Bastien og Mikkel Bondesen fra Fabrik entertainment, Amelien Keinlin fra Red Arrow International samt Melissa Aouate, Head of Development at Fabrik Entertainment.
Om ”Embassy Down”
”Embassy Down” er en dramaserie, der finder sted i København. Serien kombinerer action, politisk thriller og menneskeligt drama. En fest for at fejre åbningen af USAs nye store ambassade forvandles til en krigszone, da terrorister stormer bygningen og tager gæsterne som gidsler. I ”Embassy Down” følger vi de to verdener i og uden for ambassaden under belejringen: Inde udforsker serien det komplekse forhold mellem gidslerne og deres fangevogtere. Udenfor ambassaden foregår et intenst og komplekst magtspil, mens pårørende til gidslerne og magthaverne støder sammen i forsøget på at løse krisen.
Kort om Copenhagen Film Fund
Copenhagen Film Fund tiltrækker via investering udenlandske film og tv-produktioner til Greater Copenhagen med henblik på at skabe vækst, beskæftigelse og profilering af regionen. Fonden har gennem de seneste fire år investeret knap 50 millioner kroner. i bl.a. KONGENS VALG, THE DANISH GIRL, BROEN sæson III & IV, WALLANDER med Kenneth Branagh, THE TEAM og den norske katastrofefilm THE WAVE. Ligeledes har CPHFF investeret i den aktuelle Berlin Film Festival titel THE PARTY fra England, som er udtaget til hovedkonkurrencen. Senest har fonden gennem investering sørget for, at Lars von Triers nye film THE HOUSE THAT JACK BUILT har valgt at lægge halvdelen af filmens produktion i Danmark, hvilket ellers ville være rykket til Tyskland.
Kilde: Help PR

I samme kategori

Back to top button