TV-Nyt

EM i badminton for hold på Eurosport 2

eurosport 2 HDFra den 11.-16. februar afholdes EM i badminton for hold. Eurosport 2 viser flere timers live TV fra Basel i Schweiz, hvor danskerne er spået til at nå langt hos både kvinderne og mændene. 

I 2012 var den hollandske hovedstad Amsterdam vært for EM. Ved den lejlighed vandt de danske herrer suverænt guld med en finalesejr på 3-0 over Tyskland. England vandt kampen om bronze. Hos kvinderne tog tyskerne sig af guldet, da de slog Danmark i finalen med 3-1 i kampe. Værtsnationen vandt bronze. Kampen mellem Danmark og Tyskland kunne sagtens gentage sig i Basel, hvor begge lande regnes blandt favoritterne.

De danske hold
Til turneringen foregår det således, at der spilles bedst af fem kampe, hvoraf der spilles tre singler og 2 doubler. Det danske badmintonforbund har udtaget følgende atleter til de mange kampe:

Mænd: Viktor Axelsen, Mathias Bo, Mads Conrad-Petersen, Hans-Kristian Vittinghus, Emil Holst, Jan Ø Jørgensen, Mads Pieler Kolding, Carsten Mogensen, Anders Skaarup Rasmussen og Kim Astrup Rasmussen.

Kvinder: Mia Blichfeldt, Lene Grebak, Maria Helsbøl, Sandra-Maria Jensen, Kamilla Rytter Juhl, Line Kjærsfeldt, Line Kruse, Anna Thea Madsen, Christinna Pedersen og Maria Røpke.

Gruppespil og favoritter
Puljerne til det nært forestående EM blev trukket sidste år. De danske puljer ser således ud:

Mænd: Danmark, Tjekkiet, Slovakiet og Irland.

Kvinder: Danmark, Tjekkiet, Tyrkiet, Ungarn.

Eurosport har talt med badmintonekspert Jim Laugesen, der ikke umiddelbart ser nogle store udfordringer for de danske hold i gruppespillet:

Mændene burde køre nemt igennem deres gruppespil. En type som Scott Evans fra Irland kan måske slå en af danskerne, men ellers burde der ikke være de store problemer. På kvindesiden kan jeg heller ikke se, hvem der skal true Danmark i gruppespillet”.

På lidt længere sigt mener Jim Laugesen, at et par lande kan drille Danmark, der må betragtes som en af de absolutte favoritter på både kvinde – og herresiden. På herresiden nævner Laugesen Rusland og Tyskland, mens han siger følgende om kvinderne:

Jeg tror på, at Bulgarien kan nå langt. De har tre stærke singler, men det halter til gengæld med deres to doubler. Derudover burde Tyskland og England nå langt. Tyskland mangler dog Juliane Schenk pga. uoverenstemmelser med forbundet, hvilket er en klar ulempe for tyskerne”. 

Jim Laugesen sidder klar ved mikrofonerne sammen med Jesper Svensson, når Eurosport 2 sender fra EM.
Se programmet her:

14/02/2014:10:00-18:00: European Team Championships in Basel, Switzerland Quarter-finals Live EUROSPORT 2 HD
15/02/2014: 13:00-15:15: European Team Championships in Basel, Switzerland Men’s semi-finals Live EUROSPORT 2 HD  
15/02/2014: 17:00-19:00: European Team Championships in Basel, Switzerland Women’s semi-finals Live EUROSPORT 2 HD
16/02/2014: 11:00-13:15: European Team Championships in Basel, Switzerland Men’s Final Live EUROSPORT 2 HD
16/02/2014: 15:00-17:00: European Team Championships in Basel, Switzerland Women’s Final Live EUROSPORT 2 HD 

I samme kategori

Back to top button