Elming kører med de kendte i Kongeetapen

| onsdag 29. jun, 2011 16:56 | opdateret 30. jun, 2011 kl. 11:26 | 0 Kommentarer

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen og racerkøreren Tom Kristensen er nogle af de kendte cykelentusiaster, seerne kan møde i TV 2 SPORTs programserie ’Kongeetapen’ fra d. 7. juli. I de seks programmer følger vi også en gruppe medarbejdere fra Post Danmark og deres kamp for at gennemføre den traditionsrige Kongeetape mellem Aarhus og Vejle i cykelløbet Post Danmark Rundt.

Hver dag tager over 100.000 danskere cyklen til og fra arbejde, og i gennemsnit cykler hver voksne dansker cirka 1,2 kilometer om dagen. Med næsten én cykel for hver eneste dansker – ung som gammel – er Danmark således et af de lande i verden, hvor cykling er allermest udbredt.

Undersøgelser viser, at folk der cykler regelmæssigt har 30 procent mindre risiko for at dø tidligt, og cykling anses for at være en af årsagerne til, at danskerne generelt er blandt de slankeste i Europa.

I ’Kongeetapen’ inviterer Claus Elming en række kendte danskere med ud på landevejene for at høre om deres personlige forhold til cykling. I det første program afslører NATO-generalsekretær og tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, hvordan det lykkes ham at få regelmæssige cykelture presset ind i en travl kalender med topmøder og internationale forhandlinger.

Seerne kan også møde Tom Kristensen, som mest er kendt for sine evner på fire hjul, men den ottedobbelte Le Mans-vinder er faktisk vild med at cykle. Hans interesse for cykling startede i USA for mange år siden, og i ’Kongeetapen’ fortæller han blandt andet historien om dengang, han til sin store overraskelse blev forvekslet med den engelske supersprinter Mark Cavendish.

Motionister prøver kræfter med Post Danmark Rundt

Som fast omdrejningspunkt i de seks programmer følger vi en gruppe cykelglade medarbejdere og kunder fra Post Danmark. De er gået i skarp træning til årets udgave af cykelløbet Post Danmark Rundt, hvor op mod 100 deltagere prøver kræfter med den traditionsrige Kongeetape. Den 168 kilometer lange rute fra Aarhus til Vejle afvikles nemlig for tredje år i træk også som motionsløb.

Hver udgave af ‘Kongeetapen’ sætter desuden fokus på beklædning, udstyr og ernæring. Claus Elming får sammen med seerne masser af tips og idéer af den tidligere professionelle rytter Rolf Sørensen om, hvordan man kommer godt i gang med træningen og bliver en bedre cykelrytter.

Claus Elming håber, at ’Kongeetapen’ vil få flere danskere til at cykle sig i form:

– Som total amatør har det været både sjovt, udfordrende og inspirerende at træde ind i cyklingens verden. At have Rolf som personlig træner i tre måneder har givet mig en enorm indsigt i cykelsporten. Jeg håber, at ’Kongeetapen’ kan være med til at give motionister på alle niveauer den samme oplevelse, jeg har haft, og være med til at få endnu flere op på cyklen, siger han.

Sendeplan for ’Kongeetapen’ på TV 2 SPORT:

Program 1: Torsdag d. 7. juli

Program 2: Torsdag d. 14. juli

Program 3: Torsdag d. 21. juli

Program 4: Torsdag d. 28. juli

Program 5: Torsdag d. 4. august

Program 6: Torsdag d. 11. august

Tidspunkter for de enkelte programmer findes på tv2sport.dk/tv.

 

Kilde: TV 2 Sport presse

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt