Branche-Nyt

Elgiganten indsamler elektronik til genanvendelse via Secure Collect

I samarbejde med Recipo, et svensk retur- og genbrugssystem, gør Elgiganten det nu lettere for sine kunder at komme af med elektronik på en miljørigtig og forsvarlig vis.

Elgiganten har i en årrække taget gratis imod alle elektriske produkter uanset, hvor produkterne måtte være købt. Herudover hjælpes kunder af med brugte batterier og tilbydes hjælp til returnering af gamle produkter ved levering af nye. På den måde kan kunder sikre at deres produkter bliver håndteret på en miljørigtig måde. I tillæg introducerer Elgiganten nu endnu et tiltag: Secure Collect.

Secure Collect
For at gøre det lettere at indsamle elektronik til genanvendelse, har Elgiganten sammen med Recipo udviklet et indsamlingssystem kaldet Secure Collect, hvor Elgigantens kunder kan aflevere deres udtjente dataholdige elektronik som fx smartphone, tablets eller computer – uden at skulle frygte for om persondata havner i de forkerte hænder.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Peder Stedal, adm. direktør, forklarer: ”Med stadig stigende fokus på global opvarmning, klimaforandringer, forurening og madspild, har miljøbevidsthed aldrig været vigtigere. Som markedsleder, er vi i Elgiganten også optaget af at tage ansvar. Ikke kun lokalt eller i forhold til vores egne mål, men også i forhold til den bredere befolkning – og forbrugeren. Og netop Secure Collect er lavet med direkte tanke på vores kunder. Der er nemlig ikke noget vi hellere vil end at hjælpe lige præcis vores kunder med træffe miljørigtige valg – nemt og bekvemt.”

Alle Secure Collect containerne er låst og plomberede, så kun autoriseret personale kan få adgang til den indsamlede elektronik. Samtidig er containerne designet således, at det er umuligt at række en hånd ind i containeren efter den indleverede elektronik. Først når containerne er kørt til genbrug åbnes de af autoriseret personale i et sikkert lokale.

Secure Collect systemet findes i alle vores varehuse med undtagelse af Århus, Frederiksberg, Fisketorvet, Hørsholm, Aalborg Nytorv, Trianglen, Køge og Amager Centeret. Alle varehuse forventes at have Secure Collect installeret i slutningen af marts 2021.

Kilde: Elgiganten presse

I samme kategori

Back to top button