TV-Nyt

DRs serier gjorde rent tv-bord ved Robertfest

Rytteriet vender tilbage
Rytteriet (Rasmus Botoft) og Gunnar (Martin Buch).
Foto: Henrik Frydkjær

Seks ud af seks tv-priser havnede på DR-hænder i en weekend, hvor ’Arvingerne’ på forhånd havde fået to internationale FIPA-priser i Biarritz i Frankrig.

Det var 30. gang, Robert-priserne blev uddelt, men kun anden gang at også det forgangne årets tv-præstationer blev hyldet.

’Borgen III’ – med Camilla Hammerich som producer, Adam Price som hovedforfatter og instruktion af Charlotte Sieling – hentede Robert-statuetten for at være ’Årets bedste tv-serie’, ligesom Christian Tafdrup fik prisen for ’Årets mandlige birolle’ for netop sin indsatsen i ’Borgen’.

Tre Robert-priser til ’Broen II’

Samtidig blev tre skuespilpræstationer i den danske-svenske serie ’Broen II’, som DR1 sendte i efteråret, belønnet.

Kim Bodnia fik Robert’en for ’Årets mandlige hovedrolle’, mens Sofia Helin blev hædret for ’Årets kvindelige hovedrolle’ – ligeledes i ’Broen II’. Derudover fik Camilla Bendix en Robert for ’Årets kvindelige birolle’ i selvsamme serie.

Også Erik og Else, Snobberne og alle de andre figurer fra ’Rytteriet II’ på DR2 havde grund til at være euforiske oven på Robert-uddelingen.

’Rytteriet II’ – produceret af Thomas Hedemann fra DR Fiktion, skrevet af Rasmus Botoft, Martin Buch og Peter Harton   samt instrueret af sidstnævnte – sikrede sig nemlig Robert-statuetten for ’Årets korte tv-serie’.

Aftenens helt store Robert-modtager blev Thomas Vinterbergs film ’Jagten’, der sikrede sig syv priser – blandt andet som ’Årets danske spillefilm’, ’Årets mandlige hovedrolle’ (Mads Mikkelsen) og ’Årets kvindelige birolle’ (Susse Wold). DR har også været med til at co-producere ’Jagten’, som ved en senere lejlighed vises på DR TV.

Danmarks Film Akademi består af personer, som arbejder med film i det daglige, og medlemmerne har stået for valget i langt de fleste af kategorierne.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button