TV-Nyt

Dronning Elizabeths 70 år på tronen – Sådan dækker TV 2

Dronning Elizabeth har i år regeret 70 år på tronen i Storbritannien, og det fejres med en storslået hyldest over flere dage. . TV 2 er med, når der hele fire dage bliver skruet op for fejringen med militærparade, jubilæumsgudstjeneste, gigantisk jubilæums optog og gadefester i London.

Natasja Crone og Jesper Steinmetz indtager værtstolen og følger med i den store begivenhed sammen med et panel af veloplagte gæster til at dække alle begivenhederne i løbet af de fire dage.

TV 2s dækning skydes i gang torsdag 2. juni klokken 10.40, hvor over 1.400 gardere, 200 heste og 400 musikere samles til militærparaden ’Trooping the Colour’ og i fuld galla marcherer for dronningen, hendes familie og de mange tusinde tilskuere.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Fredag 3. juni fejres regenten i St. Paul’s Cathedral i London. Over 3.000 er her inviteret til en særlig gudstjeneste, hvor dronningen også selv deltager sammen med sin familie. Dækningen starter klokken 11.30, hvor gæsterne ankommer til St. Paul’s Cathedral.

Til at dække de historiske begivenheder vil historiker Steffen Løvkjær, turistguide i London, Kaare Nielsen, tidl. kgl. staldmester og chef for Gardehusarregimentet, Michael Mentz, udlandsredaktør på Berlingske, Birgitte Borup og TV 2-korrespondent, Ulla Terkelsen med flere være med direkte fra London.

Hyldestkoncert med musik fra syv årtier

Lørdag 4. juni bliver der skruet op for musikken, når festlighederne fortsætter med en gigantisk hyldestkoncert, når nogle af klodens mest populære musikere samles til en historisk musikfest med alt den bedste musik fra samtlige syv årtier. Det foregår på en gigantisk scene, bygget særligt til anledningen, lige foran dronningens hjem, Buckingham Palace.

TV 2 Charlie dækker koncerten fra klokken 20.30 med optakt, og selve koncerten starter klokken 21.00. Her vil vært Jesper Steinmetz akkompagneres af musikekspert Henrik Milling, og sammen vil de varme op til koncerten og kommentere undervejs. Korrespondent Lotte Mejlhede er også med direkte fra London.

Den store fejring sluttes af søndag med et festligt jubilæumsoptog anført af dronningens guldkaret, tusindvis af gadefester, der kulminerer i både overraskelse og fællessang med ‘God Save the Queen’.

Det hele kan følges søndag 5. juni klokken 15.00-18.00 på TV 2.

Kilde: TV 2 presse

I samme kategori

Back to top button