Nyheder

DR3 lancerer videnskabsmagasin

DR3‘Videnskabsmagasinet’ er DR3’s ugentlige program med underholdende og tankevækkende undren over hverdagens store og små mysterier.

Nu kan DR3’s seere glæde sig til kanalens egen fascinerende videnskabsserie på 10 programmer. ‘Videnskabsmagasinet’ er DR3’s ugentlige program med underholdende og tankevækkende hverdagsvidenskab. Hver uge prøver programmets faste reportere videnskab af på egen krop, laver egne forsøg og kommer tæt på de mennesker, som videnskaben påvirker.

“Intentionen med ‘Videnskabsmagasinet’ er at fortælle om den videnskab, der omgiver os hele tiden. Vores hverdag består af så mange store og små tankevækkende mysterier. Det udforsker og undrer vi os over i programserien,” fortæller redaktør Anders Thomsen.

Den nye programserie giver seerne brugbar viden, og både nysgerrighed og dannelse bliver hyldet. Man kan også se frem til både fascination, uforudsigelighed og aha-oplevelser.

Kan brystmælk dræbe kræftceller?
Videnskabsmagasinet vil blandt meget andet undersøge om frisk kvindebrystmælk kan dræbe kræftceller, om laserlys i hjernen kan slette minder hos mus eller traumatiserede soldater. Seerne bliver også klogere på, hvad væsken fra sprøjteorgasmer egentlig består af, om man kan dø af hjertesorg, om man overlever et cykelstyrt på hovedet uden hjelm, om jorden er ved at gå under på grund af global opvarmning, og om øjenvipper vokser til dobbelt længde, hvis vipperne får øjenmedicin.

“Seerne kan glæde sig til et program, der bringer videnskabens fantastiske verden direkte hjem i stuen på en underholdende og lettilgængelig vis,” siger Anders Thomsen.

Programmets vært bliver Joachim Brandt-Møller og de tre faste reportere er Petra Nagel, David Hedtoft og Kathrine Krone.

I samme kategori

Back to top button