TV-Nyt

DR2’s morgenflade bliver justeret

dr2logoNår ‘DR2 Morgen’ er tilbage efter sommerferien, bliver det en ny og justeret udgave, som seerne vil møde. Der vil fortsat være et stærkt fokus på både nyheder, debat og aktualitet, men kanalen får også et mere tydeligt snit end det, vi kender fra i dag.

På hverdage mellem klokken 7 og 8 får DR2 en mere ren nyhedsflade, hvor der bliver bedre tid til at komme i dybden og give perspektiv, end der har været med de korte timenyheder. Mellem klokken 8 og 9 får kanalen så til gengæld et værtsbåret morgenmagasin med aktuelle gæster og debat om relevante og aktuelle emner.

Lettere at navigere i morgenfladen
“I fremtiden får vi en skarp nyhedstime, der klæder danskerne på fra morgenstunden med de væsentligste nyheder og analyser – og i umiddelbar forlængelse af det, et magasinprogram med plads til de mange væsentlige historier, der ikke altid finder plads i nyhedsfladen,” forklarer DR2’s kanalchef Michael Thouber.

Han håber på, at den skarpere adskillelse mellem nyhedsflade og magasinprogram vil gøre det lettere for DR2’s seere, at navigere i morgenfladen.

Også visuelt bliver der forskel, idet nyhedstimen skal sendes direkte fra Newsroom i DR Byen, mens magasinprogrammet sendes fra Studie 12, hvor ‘Deadline’ sender fra i dag.

En del bliver ved det gamle
Selv om der nu bliver justeret i morgenfladen, efter at ‘DR2 Morgen’ har været i luften i godt et år, vil man også holde fast i meget af det, som har fungeret godt.

“Vi justerer kun på det, som vi tror, kan blive endnu bedre. Vi vil fortsat have stærke værter, der bruger sig selv i deres værtsrolle. Vi vil fortsat dyrke analysen og perspektivet. Vi vil også insistere på at gå i dybden med mindst samme nidkærhed, som vi har gjort indtil nu. Og så håber vi, at vi med færre skift og lidt større tydelighed i fladen kan give seerne en endnu bedre start på dagen,” uddyber Michael Thouber.

Ny morgenflade i luften fra september
Hvordan det samlede værtshold på henholdsvis nyhedsflade og magasinprogram kommer til at se ud, er det endnu for tidligt at sige, lyder meldingen fra Michael Thouber.
Til gengæld ligger det allerede nu fast, at den nye morgenflade bliver sendt første gang mandag den 15. september 2014.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button