TV-Nyt

DR2 Tema lægger op til det endelige opgør med svenskerne

dr2 tema svenskenDe har IKEA og ABBA. Og så var der den forfærdelige fodboldlandskamp i 2007. Seerne er inviteret med til direkte debat, når DR2 Tema lægger op til det endelige opgør med svenskerne…

Sverige, Du gamla – Du fria. Sådan siger svenskerne selv i deres nationalsang. Men de stjal altså Skåne, Halland og Blekinge fra os, og er irriterende dygtige til en masse ting. Godt nok har Sverige givet verden ABBA, Bjørn Borg, Ikea og Volvo, men det er mange år siden, og har danskerne ikke overhalet dem for længst?

I DR2 Tema ‘Nu skal svensken ha da da’ tager vi kulturlandskampen mod “forbuds-Sverige”. Landet, der går forrest, når det handler om ligestilling og om at tage imod flygtninge. Hvor folk er humorforladte, hvor der eksisterer markante højreradikale kræfter, og hvor den politiske korrekthed resulterer i selvcensur af uskyldige børnebøger.

Aftenens vært Jacob Rosenkrands forsøger at forstå vores komplicerede nabo. Han drager på en rejse gennem Sverige og hænger blandt andre ud med Ace Of Base, finder kærligheden til Volvo, prøver at forstå politisk-korrekt sex og havner i gadekampe i Stockholm, når nazisterne marcherer. Alt i alt en jagt efter sandheden om svenskerne, men måske også os selv som danskere, anno 2013.

Seerne kommer til orde under frygtelig fodboldlandskamp
Som om det ikke var nok, at Italien til allersidst udlignede Danmarks vitale føring i sidste uge, og dermed ødelagde vores chancer for at komme med til VM i 2014, så sørger DR2 Temas anden del også for at rive op i et andet af danskernes nationale ar. Den berømte og afgørende EM-kvalifikationskamp fra Parken mellem Danmark og Sverige den 2. juni 2007 bliver vist med nye live-kommentarer.

Henrik Liniger kommenterer kampen direkte med Jacob Rosenkrands, der sammen med seerne bruger opgøret som baggrund for en live-debat om naboen lige på den anden side af Øresund.

– På DR2 ønsker vi både at lægge op til debat og inddrage seerne. Her gør vi det samtidig med, at vi ser fodbold. Vi åbner sluserne i en time i DR2 Tema, så danskerne kan ringe ind og sige deres ærlige mening om svenskerne og måske samtidig finde nærmere ind til, hvem vi selv er. Det bliver på alle måder en tv-oplevelse, som vi ikke tidligere har forsøgt, siger programredaktør Peter Gren Larsen.

Se med 19. oktober 2013 kl. 20:00 på DR2  

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button