DR1 vil finde finde Danmarks klogeste hoved

| tirsdag 10. dec, 2013 10:33 | 0 Kommentarer

Lørdag den 28. december sætter DR1 jagten ind på at finde Danmarks klogeste hoved. I ’Kongerigets Klogeste’ dyster deltagerne i forskellige former for intelligenser, og både børn og voksne er velkomne til at gætte med hjemme i stuerne, så længe de kan hænge på.

Der bliver brug for både logisk sans, sproglige kundskaber og musikforståelse, når danskerne skal gætte med på DR1’s nye lørdagsunderholdning. I ’Kongerigets Klogeste’ er det nemlig ikke nok at kunne kongerækken forfra og bagfra eller være en haj til at dividere. Deltagerne i konkurrencen bliver testet i forskellige intelligensformer.

– Både unge og gamle kan gætte med, og du skal ikke lade sig afskrække, fordi du har svært ved at stave eller ikke er stærk i matematik. Måske finder du ud af, at du til gengæld er super sej til at afkode sociale relationer. Og hvem ved, måske skal opfattelsen af, hvem der er klogest derhjemme revurderes i nogle familier, siger vært Mads Steffensen.

Hver uge dyster fire nye kloge hoveder om en plads i finalen, og det er den, der klarer sig bedst i alle former for intelligenser, der til sidst løber af med den ærefulde titel ’Kongerigets Klogeste’ og præmien på 100.000 kroner.

Kongerigets Klogeste DR1

Foto: Bjarne Bergius Hermanse

Kloge hoveder fra hele landet
Deltagerne kommer fra hele landet og har vidt forskellige baggrunde, men fælles for dem alle er, at de er lidt klogere end den gennemsnitlige dansker, og de fleste seere vil falde fra i konkurrencen, inden deltagerne må give op.

I første program kan seerne glæde sig til at se, om det bliver gymnasieeleven, retsgenetikeren, lufthavnsanalytikeren eller servicemedarbejderen, der går videre til finalen. Her deltager:

– Steffen Skindbjerg Pedersen, 18-årig gymnasieelev fra Løkken
– Jock Nielsen, 44-årig retsgenetiker fra Farum
– Esben Kolind, 30-årig lufthavnsanalytiker fra Amager
– Hanne Dornonville De La Cour, 53-årig servicemedarbejder fra Sjællands Odde.

’Kongerigets Klogeste’ sendes lørdag den 28. december og søndag den 29. december klokken 20.00 og derefter lørdage klokken 20.00 på DR1.

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt, TV og Streaming Guide