TV-Nyt

DR1 og TV-Avisen i ny indpakning

For første gang siden 2013 har DR1 fået en ny visuel identitet, som skal tilføre kanalen fornyet friskhed og understøtte, at tv-kanaler i dag ikke alene bor på flow men på tværs af platforme. Det stiller nemlig nye krav både rent funktionelt, men også i forhold til at indeholde designelementer, der sikrer at afsenderen bliver afkodet nemt og tydeligt.  Derfor vil man med den nye identitet opleve et lidt mere markant DR1. Dog med det hensyn, at identiteten på flow også skal kunne bære, at danskerne tilbringer mange timer i selskab med kanalen hver uge. Det betyder, at identiteten skal føles rar, ikke må tage over for indholdet og skal kunne rumme programmer, der spænder fra det mest sørgelige til det mest muntre.

DR1 er DRs store samlende hovedkanal, der har til opgave at binde danskerne sammen på tværs af geografi, generationer og holdninger ved at sætte værdier til debat og sikre stof til eftertanke og fælles samtale. Det er den opgave, der har været afsættet for den nye identitet, der har fået en gennemgående rød tråd som markør og som symbol på de forbindelser, der er mellem danskerne og som DR1 forsøger at facilitere med sit indhold.

Identiteten indeholder også en række såkaldte identer, som er små filmsekvenser, der bruges som trædesten for speakerne, når de formidler information, men som også er identitetsskabende for kanalen. Identerne viser, at DR1 belyser Danmark fra flere vinkler, fra det store perspektiv til de nære historier. Og på tværs af hele landet. Det nære i identerne understreges af den reallyd, de er produceret med.

Den øvrige identitet har også fået ny lyd, der er komponeret af David Buus. Målet har været at skabe en lyd, der giver kanalen vitalitet og genkendelighed samtidig med, at den rammer både hjerne og hjerte. Derfor findes musikken i flere varianter, så det kan understøtte såvel det triste som det glade budskab.

På samme tid får også DR1s nyhedsflagskib TV AVISEN nyt design. Det er den første gennemgribende overhaling af programmets udtryk i syv år. Baggrunden er dels et ønske om et mere konsekvent, stilrent og moderne udtryk, og dels et ønske om at styrke grafikkens rolle i TV AVISEN. Med det nye design hæves niveauet for de grafikbårne journalistiske historier. Det nye design deles med dr.dk’s grafiske nyhedshistorier – så brugerne vil opleve sammenhæng på tværs af platforme.

Den nye visuelle identitet for DR1 og TV AVISEN er udviklet af DR Design. DR oplyser overfor DIGITALT.TV at de øvrige DR kanaler også vil overgå til det kvadratiske design på skærmen inden årets udgang. 

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button