TV-Nyt

DR1 Dokumentar: Den sidste tid

Den sidste tid DR1
Foto: House of Real Aps

Gå en tur i et hvilket som helst parcelhuskvarter i Danmark – og husene på facaderne og hækkene ligner hinanden til forveksling. Men hvordan ser det ud, når dørene åbnes, og man får et kig bag facaderne? I Rønnebærparken i Ribe bor Esther og Hans, to ganske almindelige mennesker, med ganske almindelige liv. På overfladen. For man skal ikke længere end til entréen for at blive klar over, at her er noget helt særligt på færde.

Overbeviste om jordens undergang

Mandag den 19. december på DR1, er der tv-premiere på dokumentaren – Den sidste tid – som følger ægteparret Ester og Hans, der elsker livet og hinanden. De har tilbragt næsten hver en vågen time sammen i 50 år og glæder sig til deres Guldbryllup – også selv om de er bange for at de aldrig kommer til at opleve det. Esther og Hans er nemlig fuldstændig overbeviste om, at jorden går under, og at det er deres lod i livet at advare menneskeheden.

Siden 1972 har de brugt al disponibel tid på at studere biblen i forhold til begivenheder, der er sket i verden omkring dem – og svaret er entydigt: Jorden kan gå under hvert øjeblik, det skal være. Isen smelter på Grønland, krige raser i mellemøsten og storme og oversvømmelser slår ind over det lille hus i Rønnebærparken.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Esther og Hans er godt klar over, hvad der er ved at ske. De har rygsækken pakket, så de kan overleve langt ude i skoven, når ragnarok kommer, men nu har de ventet i over 40 år og helbredet er begyndt at svigte. Men selvom deres helbred hastigt forværres – Esther lider af polio og Hans kæmper med eftervirkningerne af en hjerneblødning – finder de energien til at gøre en sidste indsats for at redde deres medmennesker, før det er for sent.

Et kig bag hækken

’Den sidste tid’ er instrueret af Christoffer Dreyer, der gennem sine film belyser det skæve og det anderledes Danmark:

” Med lune og kærlighed tager Christoffer Dreyer os med ind bag hækkene, og viser os et Danmark som er ukendt for de fleste, men alligevel i meget genkendelige rammer. Filmen tvinger på skøn og rørende måde én til at tænke over, hvad der er vigtigt her i livet.”, siger dokumentarredaktør på DR1, Anders Thomsen.

Et varmt og sympatisk portræt

Dokumentaren tegner et varmt og sympatisk portræt af det ældre ægtepar, hvis dedikation til den nært forestående dommedag har sin pris. At opretholde et stabilt forhold til venner og familie er ikke nemt, når troen på jordens undergang fylder så meget. Frustrationen er til at tage at føle på, . men troen og kærligheden til gud er stærkere end det verdslige. Den fylder alt – sammen med kærligheden til hinanden, som har været fuldstændig usvækket igennem årene, her hvor de nærmer sig guldbrylluppet.

Når de det? Tiden er ved at rinde ud i alle ordets betydninger. Men er det at miste hinanden værre end ragnarok? Og hvad gør man af sin tro, når kroppen svigter?

DR1 Dokumentar: Den sidste tid – mandag den 19. december kl. 20.30

I samme kategori

Back to top button