TV-Nyt

DR vil også følge parforholdet

7-9-13 DR1DR kommer nu med en ny dokumentarserie der på mange måder ligner TV 2’s 7 bryllupper. 

Rekordmange danskere sagde ‘ja’ til hinanden på datoen 7.9.13 i håbet om at få et flig af den lykke og det held, der er knyttet til talkombinationen, og det er med en stærk og optimistisk tro på fremtiden, at serien begynder. Men hvad er ’det gode liv’ og kan man sammen finde vejen til det?

– ’7-9-13’ handler om det allervigtigste i tilværelsen: kærligheden. Gennem fem forskellige par fortæller serien om at tro på kærligheden i en tid, hvor alle de store og væsentlige værdier er til debat, og hvor kernefamilierne og de traditionelle samlivsstrukturer er under forandring, siger redaktør Anders Thomsen.

Stor kærlighed med udfordringer
Seriens fem par lever meget forskellige liv, har forskellige baggrunde og bor i forskellige dele af Danmark – Skagen, Samsø, Albertslund, Holbæk og Humlebæk. Fælles for dem er, at de med indgåelse af ægteskab markerer et vendepunkt i livet. De har alle noget særligt på spil, der er bundet i fortiden, og seriens første sæson kommer til at handle om, hvordan man lægger fortiden bag sig, når man skal forme en fælles fremtid.

De fem par
Seriens første afsnit følger Annika og Emil, Christina og Jesper samt Astrid og Torben. Annika og Emil er begge i begyndelsen af 30’erne og mødte hinanden i et åbent fængsel. Med beslutningen om at gifte sig har de lovet hinanden en helt ny tilværelse uden stoffer og kriminalitet – ikke mindst for deres to-årige datter, Chili. Men hverdagen er, som de begge siger det, deres store udfordring.

At livet kan tage en vending, når man rammes af kærligheden, er natklubejeren fra Holbæk Jesper og hans kommende hustru, Christina, et godt eksempel på. Jesper havde afslået enhver tanke om børn og Christina havde forsvoret, at hun nogensinde skulle blive forelsket i sin chef. Men nu skal de giftes og da Christinas mor dør kort tid før brylluppet, bliver det vigtigere end nogensinde for hende at blive gravid. 

Også for den 58-årige Torben ville tilværelsen have set anderledes ud, hvis han ikke var løbet ind i den jævnaldrende Astrid. Han blev ramt af lynet og brød kort tid efter ud af sit ægteskab gennem 27 år. Torben følte, at han havde mødt sin sjæleven i Astrid og hun gør sig nu klar til at stå hvid brud i en moden alder. Men Torben må snart indse, at et tilvalg også medfører et fravalg, for det stormfulde møde med Astrid slår skår i forholdet til hans voksne børn, der har svært ved at acceptere Torbens drastiske valg. Torben og Astrid ma? sande, at fortiden fylder meget, na?r man møder hinanden sa? sent i livet.

Seriens andet afsnit følger desuden parrene Ronnie og Louise samt Heidi og Mads. Det er faktisk Heidis mor, der er årsagen til, at det slog gnister mellem Skagen og Samsø. Hun havde drillet Heidi med, at hun burde finde sig en bondemand, så hun kunne få lidt ro på tilværelsen. Heidi lagde sin profil ind på farmer-dating, og et par uger senere kom Mads på besøg fra Samsø. Den rødhårede vildbasse faldt for bondeknolden med den sorte humor. Efter et halvt år som weekendkærester flyttede Heidi fra Skagen til Samsø med den ene af sine to drenge. Og nu skal Mads og Heidi giftes og fejres på det lokale hotel. Ved fælles hjælp og masser af kærlighed, skal de kæmpe sig op efter Heidis arbejdsskade og Mads’ konkurs.

Som fraskilt med fire mindre børn og skiftende arbejdstider som violinist i det Kongelige Kapel, vidste Louise, at hun på mange måder var en stor mundfuld for en eventuel kæreste. Hun havde faktisk affundet sig med tanken om at skulle leve et godt liv alene, indtil der startede en ny lækker basunist i orkesteret. De blev først bedste venner og så en dag midt i en venskabelig diskussion, var der én der sagde: Så kys dog hinanden. Og så var den klaret. Louise havde fundet manden, der kunne rumme hele pakken, og Ronnie havde fundet sit livs kærlighed, en selvstændig kvinde med overskud og klare livsværdier. Ronnie og Louise har planlagt et romantisk bryllup på landet, så der er plads til at børnene kan være med. Men tingene går ikke helt som planlagt og efter brylluppet venter en presset hverdag, når Louises barsel hører op. 

’7-9-13’ har premiere den 8. januar klokken 20 på DR1.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button