Nyheder

DR vil finde Danmarks bedste bonderøv

Danmarks bedste bonderøv på DR1Ti vidt forskellige landmænd af begge køn stiller op i kampen om titlen som ’Danmarks bedste bonderøv’. Sisse Fisker tager imod deltagerne på Gjorslev Gods på Sydsjælland, og blandt landmændene er svineproducenter, mælkeproducenter og ægproducenter. Nogle er økologiske, andre er konventionelle, men fælles for dem alle er passionen for landbrug og lysten til at konkurrere.

Landmændene deles op i to hold og i den første holdkonkurrence, skal der køres hurtigt og præcist med en kæmpe traktor. Det tabende hold mødes i en afgørende dyst, hvor de skal kæmpe individuelt mod hinanden. Her er det en fordel at have et godt tag på dyr, for den der er dårligst på tid til at føre en gris gennem en forhindringsbane, har tabt og er ude af konkurrencen.

Landmandslivet anno 2014

– ’Danmarks bedste bonderøv’ kigger indenfor i landmandslivet anno 2014. Vi portrætterer den moderne landmand og giver indsigt i de mange discipliner, erhvervet byder på. Selvom deltagerne repræsenterer forskellige traditioner inden for landbrug, så bygger alle retninger på de gamle landbrugsdyder, som for eksempel pløjning og malkning. I konkurrencen tester vi, hvor godt landmændene behersker det håndværk, som vores landbrugssamfund er baseret på, siger kanalchef for DR1, Pil Gundelach Brandstrup.

Den landmand eller kvinde, der til sidst er tilbage, får den fornemme titel ”Danmarks bedste bonderøv”.

Fra Lørdag den 17. maj 2014 kl. 20:00 på DR1  

Grønt hold

Jesper, Silkeborg

Karin, Tønder

Kim, Nordfyn

Nis, Vojens

Helle, Henne, Varde

Blåt hold

Tommy, Dianalund

Tine, Ry

Kent, Grindsted

Jens, Bramming

Sofie, Horsens

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button