DR og TV 2 i seriedyst søndag aften – Liberty og Greyzone sendes begge kl. 20:00

| onsdag 21. feb, 2018 09:28 | opdateret 26. feb, 2018 kl. 18:13 | 5 Kommentarer

Det sker sjældent at DR1 og TV 2 går op mod hinanden med ny produktioner søndage klokken 20:00, men det bliver tilfældet denne søndag (25/2), hvor DR1’s nye serie Liberty starter ligesom TV 2 starter deres spændningsserie Greyzone op.

Læs mere om de to serier og se trailere herunder.

Liberty på DR1

 

DRs nye dramaserie LIBERTY er baseret på Jakob Ejersbos roman af samme navn og udspiller sig i Tanzania i slutningen af 1980’erne. Her er to skandinaviske familier udstationeret; Den danske familie Knudsen og den dansk-svenske familie Larsson, og i løbet af serien krydses de to familiers veje på dramatisk vis.

Igennem de to familier oplever vi en parallel generationshistorie, hvor de voksnes idealistiske mission og egen selvrealisering ender som et svigt af børnene, der glider ud i periferien – sagen bliver større end familien. Begge familier er udsat for maksimalt pres i mødet med en anden kultur og system; Afrika.

LIBERTY er både et humoristisk og brutalt portræt af vestlige udstationerede, hvis idealisme kolliderer med kulturelle forskelle og lokal modstand, som langsomt fortærer deres gode vilje og demokratiske værdier i en blanding af gin-tonics, hushjælp og lidenskab i Tanzanias tropiske varme.

Hovedrollerne bliver spillet Sofie Gråbøl (som Kirsten Knudsen), Carsten Bjørnlund (som Niels Knudsen), Anton Hjejle (som Christian), Charlie Karumi (som Marcus), Magnus Krepper (som Jonas Larsson) og Connie Nielsen (som Katrina Larsson).

 

Greyzone på TV 2

 

Da det svenske sikkerhedspoliti, SÄPO, standser en mistænkelig lastbil på vej fra Danmark på havnen i Göteborg, gør efterretningsofficeren Eva Forsberg (Tova Magnusson) et markant fund – et armeret luft-til-jord-missil klar til brug.

Situationen eskalerer, og to personer bliver skudt. En dansk-svensk anti-terror-enhed iværksættes med Eva og den danske kildefører Jesper Lassen (Joachim Fjelstrup) fra PET (Politiets Efterretningstjeneste) i front.

Victoria Rahbek (Birgitte Hjort Sørensen) arbejder som softwareingeniør hos det svenske firma SparrowSat, der udvikler droneteknologi. Under en forretningsrejse møder hun sin tidligere studiekammerat, den svenske journalist Iyad Adi Kassar (Ardalan Esmaili). Hun siger ja til et interview, men det udvikler sig til noget helt andet og mere dramatisk.

Victoria og hendes søn, Oskar, bliver taget som gidsler af Iyad, som viser sig at være en del af en terrorcelle, der planlægger et angreb i Skandinavien. Cellen har brug for Victorias adgang til vigtige dronekomponenter for at kunne gennemføre angrebet.

Samtidig forsøger efterretningstjenesterne i Danmark og Sverige at afværge et terrorangreb, og de har også brug for Victorias hjælp.

På rollelisten finder vi bl.a. også Lars Ranthe, Johan Rabaeus, Christopher Wollter, Karin Franz Körlof og Virgil Katring-Rasmussen.

‘Greyzone’, der er på i alt ti afsnit, er skrevet af Morten Dragsted og Oskar Söderlund, og de første fem afsnit er instrueret af Jesper W. Nielsen. ‘Greyzone’ produceres af Cosmo Film i samarbejde med TV 2 Danmark, TV4 Sverige, C More Sverige, ZDFneo Tyskland, NRK Norge, SF Studios Sverige, Nadcon Film og ITV Global Entertainment med støtte fra Public Service Puljen, Svenske Film Institut, Copenhagen Film Fund, Creative Europe Programme of the European Union & Nordisk Film & TV Fond.

DR’s tv-chef Emma Kronqvist kalder det ”ærgerligt”, at det ikke er lykkedes at koordinere sendingen af de to milliondyre tv-serier.

TV2’s fiktionschef Katrine Vogelsang mener ikke, at der er brug for at koordinere sendetiderne:

– Når man laver en stor tv-serie som ”Greyzone”, så koordinerer vi først og fremmest med de svenske og tyske tv-kanaler, der er med til at lave den. Og dér regner vi ikke DR med i ligningen.

Læs også DR1 vinder Flow TV dyst her

Del på:

Tags: ,

Gemt under:: TV-Nyt

5
Kommentarer

Please Login to comment
5 Kommentar tråde
0 Tråd svar
0 Følgere
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Kommentar forfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Giv mig besked
Niels Petersen

Det er da ikke et problem at de vises samtidig, den ene eller begge kan optages, så kan de ses senere, eller de kan tilgås i udbyderens Arkiv senere.

mich

He, he. Jeg ser sjælden noget LIVE, altid forskudt

C. Johansen

Og hvis man ikke optager eller streamer er der også genudsendelser:
Greyzone afsnit 1 på Charlie den 4. marts kl. 19 – lige inden afsnit 2 sendes på Tv2.
Liberty afsnit 1 på DR2 den 26. februar kl 21.30 og desuden på DR3 den 4. marts kl. 19 – lige inden afsnit 2 sendes på DR1.

Niels Petersen

Precis, endnu et argument for at det ikke er et problem at de sendes samtidigt.Så ingen grund til klage.

Per M

Man kan jo også se den på DR og så optage den på TV2.
DR har jo ikke andet end skide MPEG Stereo, så der kan man sagtens nøjes med at se den med lyden fra ens TV, da det lyder til kun at være en typisk mild DR drama serie uden nogen form for action eller tillige.

Med den optagne fra TV2 kan man så tænde for ens A/V receiver og så få fuld nydelse af Dolby 5.1 lyden når man afspiller den, da det også lyder til at være en serie der også indeholder en portion action.