TV-Nyt

DR og TV 2 i seriedyst søndag aften – Liberty og Greyzone sendes begge kl. 20:00

Liberty DR1 vs Greyzone TV2 nyDet sker sjældent at DR1 og TV 2 går op mod hinanden med ny produktioner søndage klokken 20:00, men det bliver tilfældet denne søndag (25/2), hvor DR1’s nye serie Liberty starter ligesom TV 2 starter deres spændningsserie Greyzone op.

Læs mere om de to serier og se trailere herunder.

Liberty på DR1

 

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

DRs nye dramaserie LIBERTY er baseret på Jakob Ejersbos roman af samme navn og udspiller sig i Tanzania i slutningen af 1980’erne. Her er to skandinaviske familier udstationeret; Den danske familie Knudsen og den dansk-svenske familie Larsson, og i løbet af serien krydses de to familiers veje på dramatisk vis.

Igennem de to familier oplever vi en parallel generationshistorie, hvor de voksnes idealistiske mission og egen selvrealisering ender som et svigt af børnene, der glider ud i periferien – sagen bliver større end familien. Begge familier er udsat for maksimalt pres i mødet med en anden kultur og system; Afrika.

LIBERTY er både et humoristisk og brutalt portræt af vestlige udstationerede, hvis idealisme kolliderer med kulturelle forskelle og lokal modstand, som langsomt fortærer deres gode vilje og demokratiske værdier i en blanding af gin-tonics, hushjælp og lidenskab i Tanzanias tropiske varme.

Hovedrollerne bliver spillet Sofie Gråbøl (som Kirsten Knudsen), Carsten Bjørnlund (som Niels Knudsen), Anton Hjejle (som Christian), Charlie Karumi (som Marcus), Magnus Krepper (som Jonas Larsson) og Connie Nielsen (som Katrina Larsson).

 

Greyzone på TV 2

 

Da det svenske sikkerhedspoliti, SÄPO, standser en mistænkelig lastbil på vej fra Danmark på havnen i Göteborg, gør efterretningsofficeren Eva Forsberg (Tova Magnusson) et markant fund – et armeret luft-til-jord-missil klar til brug.

Situationen eskalerer, og to personer bliver skudt. En dansk-svensk anti-terror-enhed iværksættes med Eva og den danske kildefører Jesper Lassen (Joachim Fjelstrup) fra PET (Politiets Efterretningstjeneste) i front.

Victoria Rahbek (Birgitte Hjort Sørensen) arbejder som softwareingeniør hos det svenske firma SparrowSat, der udvikler droneteknologi. Under en forretningsrejse møder hun sin tidligere studiekammerat, den svenske journalist Iyad Adi Kassar (Ardalan Esmaili). Hun siger ja til et interview, men det udvikler sig til noget helt andet og mere dramatisk.

Victoria og hendes søn, Oskar, bliver taget som gidsler af Iyad, som viser sig at være en del af en terrorcelle, der planlægger et angreb i Skandinavien. Cellen har brug for Victorias adgang til vigtige dronekomponenter for at kunne gennemføre angrebet.

Samtidig forsøger efterretningstjenesterne i Danmark og Sverige at afværge et terrorangreb, og de har også brug for Victorias hjælp.

På rollelisten finder vi bl.a. også Lars Ranthe, Johan Rabaeus, Christopher Wollter, Karin Franz Körlof og Virgil Katring-Rasmussen.

‘Greyzone’, der er på i alt ti afsnit, er skrevet af Morten Dragsted og Oskar Söderlund, og de første fem afsnit er instrueret af Jesper W. Nielsen. ‘Greyzone’ produceres af Cosmo Film i samarbejde med TV 2 Danmark, TV4 Sverige, C More Sverige, ZDFneo Tyskland, NRK Norge, SF Studios Sverige, Nadcon Film og ITV Global Entertainment med støtte fra Public Service Puljen, Svenske Film Institut, Copenhagen Film Fund, Creative Europe Programme of the European Union & Nordisk Film & TV Fond.

DR’s tv-chef Emma Kronqvist kalder det ”ærgerligt”, at det ikke er lykkedes at koordinere sendingen af de to milliondyre tv-serier.

TV2’s fiktionschef Katrine Vogelsang mener ikke, at der er brug for at koordinere sendetiderne:

– Når man laver en stor tv-serie som ”Greyzone”, så koordinerer vi først og fremmest med de svenske og tyske tv-kanaler, der er med til at lave den. Og dér regner vi ikke DR med i ligningen.

Læs også DR1 vinder Flow TV dyst her


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button