TV-Nyt

DR Tekst TV undertekster flytter sidenummer

Fremover bliver side 888 på DR’s tekst-tv helt central, hvis du gerne vil sætte danske undertekster på danske programmer, når du ser dem.

Ændringerne gælder fra mandag den 30. november, og modsat i dag betyder det, at det fremover er den samme side, du kalder underteksterne frem på – uanset om du ser DR1, DR2 eller Ramasjang. Sådan har det ikke været hidtil.

– DR er i gang med at modernisere den teknologi, der bliver benyttet til at afvikle tv-kanalerne fra. Derfor kan vi heldigvis fremover forenkle måden at sætte undertekster på, så det er side 888 – uanset hvilken af DR’s kanaler, man ser, forklarer DR’s tilgængelighedsredaktør Heidi Sivebæk.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

En del seere kommer også til at opleve andre forbedringer i den kommende tid.

– Flere seere oplever i dag, at deres undertekster blinker, når der er tale om live-undertekster. Det forventer vi bliver meget bedre i forbindelse med overgangen til den nye teknologi, siger Heidi Sivebæk.

DR var i sommer ude at sige, at der er bedre live-tekster på vej til alle i slutningen af 2020. Det projekt er desværre lidt forsinket, men det kommer.

– I løbet af nogle måneder regner DR med at kunne give seerne en langt bedre oplevelse af underteksterne på direkte programmer, som for eksempel TV-Avisen, Deadline, ’Sportsmagasinet’ eller ’Aftenshowet’. Til den tid kan vi tilbyde livetekster i bedre kvalitet, fordi teksterne bliver næsten synkrone med talen, hvor de i dag kommer med fire-fem sekunders forsinkelse, forklarer DR’s tilgængelighedsredaktør.

Kilde: DR

Læs også


creativeref:1100l97140

I samme kategori

Back to top button