Branche-Nyt

DR på skrump – disse programmer og kanaler lukker fra 2020

Danskerne skal fra den 2. januar 2020 vænne sig til et markant mindre og mere digitalt tilbud fra DR. Som en konsekvens af den politiske beslutning i seneste medieaftale om at skære markant i DR’s budget, vil besparelser over en bred kam ramme tilbud på både radio og tv.

DR tv-kanaler streaming 2020

DR sammenlægger DR2 og DR K til en ny samfunds- og kulturkanal under DR2-navnet. Kanalerne for DR3 og DR Ultra lukkes på flow-tv, og de to indholdstilbud vil fremadrettet være at finde på DRTV.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Sådan spares der på tv-programmerne

Ændringerne betyder også halvt så mange udgaver af ’Hammerslag’, samt at programmer som ’Sporløs’ og ’Danmarks bedste portrætmaler’ ikke sendes i 2020.

DR flytter den sene tv-avis på DR1 fra klokken 21.30 til klokken 21.00 og lukker de korte tv-aviser klokken 17.50 og 19.55.

DR1 vil heller ikke længere vise Tour de France samt Champions League i håndbold. Rækken af programmer om blandt andet antik, der sendes klokken 18.00, lukkes desuden i løbet af 2020

Af nuværende DR K-programmer forsvinder således ’Vild med bøger’, ’Filmselskabet’, ’Historiequizzen’ og ’Kunstquizzen’.

Prioriteringerne betyder blandt andet også et farvel til DR2 programmet ’Quizzen med Gyrith Cecilie Ross’, samt at der kommer markant færre udgaver af ’Temalørdag’.

Mere komplet oversigt over TV programmer der ophører

– Tv-avisen – kl. 17.50 og 19.55
– Tour de France-dækning
– Aftentouren på DR1
– Champions league i Håndbold – fra efteråret 2020
– 18.00 programmer på DR1, om blandt andet antik – stopper med at blive sendt i løbet af 2020
– Sporløs
– Manipulator
– Danmarks bedste portrætmaler
– Reportageprogrammer på DR1 – her sendes færre
– Hammerslag – her sendes kun en sæson mod to i dag
– Quizzen på DR2
– Lægen flytter ind
– Ranes Museum
– Udkantsmæglerne
– Temalørdage – der kommer markant færre
– Egenproducerede programmer på DR3 reduceres
– Filmselskabet
– En omgang fredagsunderholdning mindre
– Vild med bøger
– Historiequizzen
– Kunstquizzen
– En lang række film vises ikke længere med lukningen af DR K og DR3’s stop som flowkanal

Radio-ændringer trods forlænget levetid til P6 og P8

DR Radio kanaler 2020

På radio sker der også ændringer. P6 Beat og P8 Jazz fortsætter året ud i 2020, mens P7 Mix lukker efter nytår og dermed også programmer fra denne kanal. Besparelserne betyder også færre udgaver af ’Liga’ på P3, og allerede i år lukkede de særlige radioaviser målrettet henholdsvis P1 og P4 samt Radiodrama.

For at give danskerne det fulde overblik over ændringerne lancerer DR fra mandag en hjemmeside, der informerer om kanal- og programlukninger: dr.dk/ændringer

Oveni dette er der yderligere besparelser i vente. De politisk besluttede nedskæringer på DR betyder at DR’s indtægter falder år for år i den nuværende periode. Derfor vil der også i 2021 være besparelser på indholdet på radio og tv. Såfremt det fra politisk hold fastholdes, at DR i perioden fra 2022 skal spare yderligere 255 mllioner kroner årligt, der stadig udestår som en del af seneste medieaftale, vil yderligere besparelser som følge heraf have stores konsekvenser for indhold, programmer og kanaler.

Kilde: DR presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button