DR på skrump – disse programmer og kanaler lukker fra 2020

| mandag 18. nov, 2019 11:22 | opdateret 18. nov, 2019 kl. 12:26 | 5 Kommentarer
DR flow tv 2020

Danskerne skal fra den 2. januar 2020 vænne sig til et markant mindre og mere digitalt tilbud fra DR. Som en konsekvens af den politiske beslutning i seneste medieaftale om at skære markant i DR’s budget, vil besparelser over en bred kam ramme tilbud på både radio og tv.

DR tv-kanaler streaming 2020

DR sammenlægger DR2 og DR K til en ny samfunds- og kulturkanal under DR2-navnet. Kanalerne for DR3 og DR Ultra lukkes på flow-tv, og de to indholdstilbud vil fremadrettet være at finde på DRTV.

Sådan spares der på tv-programmerne

Ændringerne betyder også halvt så mange udgaver af ’Hammerslag’, samt at programmer som ’Sporløs’ og ’Danmarks bedste portrætmaler’ ikke sendes i 2020.

DR flytter den sene tv-avis på DR1 fra klokken 21.30 til klokken 21.00 og lukker de korte tv-aviser klokken 17.50 og 19.55.

DR1 vil heller ikke længere vise Tour de France samt Champions League i håndbold. Rækken af programmer om blandt andet antik, der sendes klokken 18.00, lukkes desuden i løbet af 2020

Af nuværende DR K-programmer forsvinder således ’Vild med bøger’, ’Filmselskabet’, ’Historiequizzen’ og ’Kunstquizzen’.

Prioriteringerne betyder blandt andet også et farvel til DR2 programmet ’Quizzen med Gyrith Cecilie Ross’, samt at der kommer markant færre udgaver af ’Temalørdag’.

Mere komplet oversigt over TV programmer der ophører

– Tv-avisen – kl. 17.50 og 19.55
– Tour de France-dækning
– Aftentouren på DR1
– Champions league i Håndbold – fra efteråret 2020
– 18.00 programmer på DR1, om blandt andet antik – stopper med at blive sendt i løbet af 2020
– Sporløs
– Manipulator
– Danmarks bedste portrætmaler
– Reportageprogrammer på DR1 – her sendes færre
– Hammerslag – her sendes kun en sæson mod to i dag
– Quizzen på DR2
– Lægen flytter ind
– Ranes Museum
– Udkantsmæglerne
– Temalørdage – der kommer markant færre
– Egenproducerede programmer på DR3 reduceres
– Filmselskabet
– En omgang fredagsunderholdning mindre
– Vild med bøger
– Historiequizzen
– Kunstquizzen
– En lang række film vises ikke længere med lukningen af DR K og DR3’s stop som flowkanal

Radio-ændringer trods forlænget levetid til P6 og P8

DR Radio kanaler 2020

På radio sker der også ændringer. P6 Beat og P8 Jazz fortsætter året ud i 2020, mens P7 Mix lukker efter nytår og dermed også programmer fra denne kanal. Besparelserne betyder også færre udgaver af ’Liga’ på P3, og allerede i år lukkede de særlige radioaviser målrettet henholdsvis P1 og P4 samt Radiodrama.

For at give danskerne det fulde overblik over ændringerne lancerer DR fra mandag en hjemmeside, der informerer om kanal- og programlukninger: dr.dk/ændringer

Oveni dette er der yderligere besparelser i vente. De politisk besluttede nedskæringer på DR betyder at DR’s indtægter falder år for år i den nuværende periode. Derfor vil der også i 2021 være besparelser på indholdet på radio og tv. Såfremt det fra politisk hold fastholdes, at DR i perioden fra 2022 skal spare yderligere 255 mllioner kroner årligt, der stadig udestår som en del af seneste medieaftale, vil yderligere besparelser som følge heraf have stores konsekvenser for indhold, programmer og kanaler.

Kilde: DR presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Del på:

Gemt under:: Branche-Nyt

5
Kommentarer

for at kommentere
2 Kommentartråde
3 Svar i tråden
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Kommentarforfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Underret om
C. Johansen

Man må desværre konstatere, at det er lykkedes at ødelægge Danmarks Radio. Men det var vel også det, som var formålet for den lille klamme pamper, der optrådte som betonliberalist, men som reelt ikke var andet end stik-i-rend-tøs for Dansk Folkeparti. Hendes omkvæd lød altid: “Jeg har ikke løsningen”. Nej, det havde Mette Bock ikke, for det eneste, der reelt betød noget, var, hvordan hun selv kunne få mest muligt ud af situationen. Det havde danskerne også luret, hvad valgresultatet til EU-parlamentet klart viste. Man må glæde sig over, at det ikke lykkedes hende at få sugerøret ned i EU’s… Read more »

mich

Og så taler folk om at DR skal købe dyre sports rettigheder i fremtiden ???

Per M

Kommer næppe til at ske, DR allerede meldt ud at de eks. for fremtiden ikke vil vise OL.
Man skal nok forvente at der nok vil blive droppet mere af den sport der er alt for dyr, ellers så må regeringen hoste op med de penge for sportsrettighederne, hvis de ønsker at DR skal transmittere dyr sport iflg. Sportslisten som der gerne ses genindført.

tlk

I andre lande viser man store sportsbegivenheder på public service tv. Det syntes jeg også DR skal og et flertal i folketinget ønsker det også.

Et program som aftenshowet som jeg absolut ikke bryder mig om. Det ligner billed bladjournalistik om de kendtes ve og vel. Det kunne man lave en gang om ugen i et større format, som f.eks dengang DR sendte et program i 80 erne som hed Kanal 22.

mich

Hvor skal de få pengene fra, det blive drere og dyrere