Branche-Nyt

DR og MTG forlænger Champions League håndbold aftale

HåndboldDe danske håndboldfans får masser af håndbold på MTG TV’s kanaler og DR TV i Danmark de næste seks år. MTG og DR TV har således indgået og forlænget den fælles tv-aftale med det europæiske håndboldforbund, EHF Marketing GmbH.

Aftalen er indgået gennem det ledende sportsfirma, MP & Silva, i en forlængelse af den aftale, MTG og DR TV i forvejen har med forbundet – og den strækker sig nu frem til slutningen af sæsonen 2019/20.

Aftalen indebærer, at DR1 og TV3 Sport vil fortsætte med at vise alle kampe med danske hold i VELUX EHF Champions League og kvindernes EHF Champions League. DR TV vil vise hovedparten af kampene med danske hold, mens TV3 Sport viser et stort antal kampe med de øvrige hold. Samlet giver det de danske håndboldfans en hidtil uset dækning af den bedste klubhåndbold i Europa.

Peter Vargo, Managing Director i EHF Marketing GmbH, siger: “Vi har nydt godt af samarbejdet med DR TV i mere end 10 år, og jeg er sikker på, vi med denne nye aftale vil kunne fortsætte med at bringe tophåndbold ind i danskernes stuer – og så samtidig booste sporten endnu mere med topkampe på TV3 Sport.”

MTGs sportschef, Peter Nørrelund, er lige så begejstret for aftalen: “På TV3 Sport har vi masser af eksklusive rettigheder – og det er rigtig glædeligt, at vi nu kan fortsætte med også at byde vores seere på masser af tophåndbold i samarbejde med DR TV. Håndboldens Champions League-turnering er i rivende udvikling, og jeg er sikker på, vores seere fortsat vil elske at følge denne fantasiske turnering, som danske hold jo har vundet et par gange. Håndbold er og bliver en af de mest populære sportsgrene på TV i Danmark og skal derfor naturligvis også vises på TV3 Sport.

DR’s sportschef, Jacob Kwon, siger: “Vi er glade for kunne fortsætte det frugtbare samarbejde med EHF og TV3 Sport – og give de danske seere den bedste klubhåndbold i verden. Det faktum, at kontrakten strækker sig i seks år gør det samtidig muligt at videreudvikle en sportsrettighed, vi i forvejen er rigtig stolte af”.

Han tilføjer, at aftalen på flere punkter er bedre end den tidligere – for eksempel i dækningen af specielt kvindernes Champions League-turnering.

Med aftalen har DR både sikret sig retten til at kunne vise udvalgte kampe på tv og på web samt til at lægge kampe og klip on demand.

DR sikrer sig med aftalen retten til at følge to danske herrehold og et dansk kvindehold samt til at vise en tredjepartskamp uden danske hold. Samtidig indebærer aftalen også, at DR kan vise finalen og bronzekampen i både mændenes og kvindernes Final Four, og at DR kan sende samtlige kampe i radioen.

På DR vil kampene blive sendt på DR1 og DR3, mens TV 3 Sport typisk vil sende fra nogle af kvindekampene samt fra de bedste af de mange kampe, hvor der ikke er dansk deltagelse.

Kilde: DR og MTG presse

I samme kategori

Back to top button