Branche-Nyt

DR med i nyt nordisk samarbejde om børnefiktion

Med de internationale techgiganters fremmarch i forhold til kampen om børnenes opmærksomhed, er det kun blevet vigtigere, der holdes fast i denne tradition. DR har her en særlig rolle i forhold til at sørge for, at børn også fremover har adgang til nordisk kvalitetsfiktion.

Derfor går public service-stationerne i Norden nu sammen i et nyt stort samarbejde for at sikre et bredt udbud af kvalitetsindhold på tværs af Norden. Med samarbejdet vil børn i Danmark få adgang til en række nye nordiske børnefiktionsserier hvert år. Fiktionsserierne bliver blandt andet tilgængelige på DR’s streamingtilbud DRTV, og de skal dermed være med til at styrke DR’s digitale børneuniverser.

Samarbejdet bygger videre på de gode erfaringer fra ’Nordic12’, der er et to år gammelt og stadig eksisterende samarbejde mellem de nordiske public service-stationer om at udveksle fiktion til voksne.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

’Nordic12’ har allerede givet danskerne serier som norske ’22. juli’ om terrorangrebet i Norge i 2011 og ‘Exit’, der bygger på fire norske finansmænds indblik i en pengegrisk og depraveret finansverden. Ordningen vil kontinuerligt give adgang til kvalitetsserie fra resten af Norden, herunder en anden sæson af ‘Exit’.

Samtidig har udvekslingen udbredt kendskabet til den danske fiktion i de andre nordiske lande med serier som ”Når støvet har lagt sig” og den aktuelle dramaserie ‘Ulven kommer’.

Nu kommer ‘Barn14’
Nu tages så næste store skridt med fokus på børn. Konkret vil de danske børn få adgang til 14 nye børnefiktionsserier årligt fra hele Norden under navnet ‘Barn14’. Det sker ved, at norske NRK, finske YLE, svenske SVT og DR forpligter sig til at samarbejde om serierne og samtidig gør dem tilgængelige i alle landene.

– For børn er fiktion en måde at spejle og forstå sig selv på og netop derfor, er det så vigtigt, hvilket spejl vi holder op for vores børn. Som public service-station er det en af vores vigtigste opgaver at sørge for at udvikle den unikke danske og nordiske tilgang til børneindhold. Derfor er jeg stolt over, at vi nu kan tage dette skridt og glad for, at vi løfter i flok på tværs i Norden, siger generaldirektør i DR Maria Rørbye Rønn.

Det nye nordiske samarbejde står langt fra alene. DR har allerede tidligere på efteråret lanceret en række danske initiativer på børneområdet.

Som det blev meldt ud i september, kommer DR blandt andet med et småbørnstilbud til de allermindste – Minisjang for de 1-3-årige, ligesom man byder velkommen tilbage til Kaj og Andrea, og man kommer med ny dansk animation på Ramasjang. Flere tiltag er på vej i den kommende tid.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button