TV-Nyt

DR lover en sommer med færre genudsendelser

drsommer2012 var et enormt sportsår med massiv dækning af EM i fodbold i Polen og Ukraine og OL i London. Det betød færre genudsendelser hen over sommeren. Alligevel er der ikke udsigt til, at seerne på DR1 og DR2 i år får flere genudsendelser i den bedste sendetid end i 2012. Snarere tværtimod.

DRs tv-kanaler er klar med en række nye programserier i den kommende tid, så der – udover nyheder og sport – også er masser af nyt dansk indhold i sendefladen hele sommeren.

En fremskrivning, som DR Medieforskning har lavet af DRs sendeplan frem til og med uge 31, viser, at over halvdelen af programmerne på DR1 og DR 2 – eller helt præcist 52 procent – er såkaldte førstegangsvisninger. For DR1’s vedkommende er der lidt mere nyt i sendefladen end sidste år, mens det for DR2’s vedkommende er en markant stigning.

Nye programmer på vej
Udover flere programserier, som allerede har haft premiere, kan seerne bruge sommeraftenen til at tænke over tilværelsen når DR2 sender ’Meningen med livet – og andre småting’, mandag til torsdag klokken 22.00 hele sommeren fra den 1. juli. Her reflekterer kendte og ukendte danskere over, hvor de finder lykke, og hvad der skaber mening for dem. DR2 er også på vej med seks nye temalørdage – blandt andet ’Anne og Anders på sommerferie’ – fra den 29. juni.

’DR2 Morgen’ og ’DR 2 Dagen’ holder sommerferie i ugerne 26-33, men der vil fortsat være timenyheder klokken 8, 9, 10, 12, 14, 16 og 18 på kanalen.

DR1 byder blandt andet på nye fredagsprogrammer – ’Puk og Herman går i land’ – fra den 28. juni, hvor tv-vært Puk Elgård og kokken Thomas Herman sejler ud i de danske farvande og besøger en stribe øer. DR1 har også 26. juni premiere på ’Guld på godset’. Det er en ny programserie, hvor vurderingseksperter sætter priser på danskernes medbragte arvestykker og antikviteter.

Kristian Gintberg og Sofie Østergaard er værter for børnene i ’SommerSummarum’ hver morgen på DR1 i ugerne 27-32, og Søren Ryge byder på nye have- og portrætprogrammer hver torsdag i sommerens løb. ’Aftenshowet’ sender også hele sommeren efter TV-Avisen og ’Vores Vejr’ på DR1.

’Aftentour’ flytter ind i primetime på DR1 fra lørdag den 29. juni, og på søndag den 23. juni har kanalen premiere på en ny naturserie om Afrika.

DRs mediedirektør Gitte Rabøl glæder sig til at kunne byde seerne på en stribe nye tilbud i sommer.

”Vi har taget kritikken til os og har de seneste år gjort meget for, at DRs kanaler også er væsentlige og vitale i sommermånederne. Én af de ting, vi lægger vægt på denne sommer, er at komme hele landet rundt med vores programmer. Men selv om vi satser på kvalitet – også i sommermånederne – ved vi jo, at der er langt færre danskere, der ser fjernsyn om sommeren end resten af året. Derfor lancerer vi ikke de allerstørste og dyreste drama- eller underholdningsprogrammer dér. De ligger fortsat i den mørke tid, hvor flest kigger med foran skærmen,” siger Gitte Rabøl.

10 timers mindre fjernsyn om ugen
Ifølge Gallups tv-meter-måling ser gennemsnitseeren næsten 10 timer mindre fjernsyn ugentligt om sommeren end om vinteren. I uge 30 sidste år så hver dansker over tre år 18 timer og 47 minutters fjernsyn, mens hver seer i uge 1 i år så fjernsyn i næsten 28 timer.

”I DR har vi et ønske om at give alle seere attraktive og relevante tilbud hele året, og derfor handler det også om at prioritere ressourcerne rigtigt. Ingen danske tv-kanaler har programbudgetter til at fylde sendeplanen med dyre førstegangsudsendelser året rundt,” understreger Gitte Rabøl og fortsætter:

”De fleste programmer, der bliver sendt i den bedste sendetid på DR1 har et sted mellem en halv og en hel million seere, når de bliver sendt første gang. Det betyder samtidig, at der er mellem fire og fire og en halv millioner, som ikke så dem, mens tallet for DR2’s vedkommende er endnu højere. Derfor er dét, der er en genudsendelse for nogle, aldrig blevet set af andre. Mange af vores programmer skaber debat eller vækker følelser, som danskerne taler om, og derfor modtager vi hele tiden en lang række ønsker fra seere, der gerne vil gense det ene eller det andet program. Det har vi også forsøgt at tage hensyn til i sommerplanlægningen,” siger hun.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button