Streamingnyt

DR laver en Netflix – Bankerot sæson 2 får premiere på nettet med alle afsnit på én gang

bankerot dr1
Foto: Anne Mie Dreves

Når anden sæson af dramaserien ’Bankerot’ er tilbage, får Kim Fupz Aakesons serie premiere på en lidt anden facon, end dramaserier gør normalt i DR.

Fra den 22. december og henover jul og nytår kan anden sæson af ’Bankerot’ først ses en slags julegave på dr.dk. Her kommer alle nye afsnit til at ligge på én gang – for øvrigt sammen med første sæson. På den måde har man mulighed for at være med fra start eller samle op, hvis man lige skal have handlingen genopfrisket.

Fra søndag den 4. januar klokken 21.00 bliver ’Bankerot’ så vist på DR2, som hver gang vil byde op to afsnit i rap. Dermed bliver søndag aften en ekstra solid dramaaften i den kommende tid, da ’Bankerot’ kommer på skærmen, lige så snart søndagens nye afsnit af ’Arvingerne’ er færdig på DR1.

’Bankerot’s første sæson tog udgangspunkt i de to gamle venner Thomas (Martin Buch) og Dions (Esben Dalgaards) forsøg på at åbne og få succes med en restaurant. Dion var netop kommet ud af fængslet, mens Thomas og hans tavse søn Niklas fortsat led under, at deres kone og mor døde af et traumatisk og uopklaret trafikdrab to år tidligere.

I det første af de nye afsnit er restauranten brændt, og Dion er under mistanke. Dion mistænker Tandfeen, og han vil have hævn. Gerner redder dog Dion fra at gøre noget dumt, mens far tilbyder at købe Thomas ud af restauranten.

Første gang på denne måde

På rollelisten er udover Martin Buch og Esben Dalgaard atter Rikke Louise Andersson, Finn Nielsen, Lars Brygmann, Viktor Lykke Clausen, Peter Gantzler, Nicolaj Kopernikus med flere. Serien er instrueret af Henrik Ruben Genz, mens Malene Blenkov er producent.

Det er første gang, at DR lægger en hel serie ud på denne måde, så man kan se alle afsnit på én gang, hvis man skulle have hang til det.

“Måden, vi ser tv på, er under forandring. Derfor forsøger vi os med forskellige måder at præsentere indholdet på for at få erfaringer med, hvordan brugerne tager imod det. Tilbuddet om forpremiere på alle afsnit af ’Bankerot’, inden den sendes på DR2 er et sådant forsøg, og vi er spændte på, hvordan brugerne tager imod det. Og så er det også en julegave til brugerne af DR TV, som får en fantastisk serie til juledagene,” siger kanalchefen for dr.dk, Michael Arreboe.

Stil og tone er DR2’sk

Den første sæson af serien blev vist på DR1 torsdag aften, mens anden sæson flytter ind på DR2 – men altså på søndage, hvor DR i forvejen har stolte dramatraditioner.

”Seriens stil og tone er meget DR2’sk, og vi er sikre på, at ’Bankerot’s skæve og sorte humor passer rigtig godt til DR2’s seere. Derfor har DR valgt at sende sæson to på kanalen, og jeg glæder mig over, at vi alle søndage i januar kan tilbyde seerne hele to timers nyproduceret drama med først ’Arvingerne’ og så ’Bankerot’, siger DRs dramachef Piv Bernth.

’Bankerot’ er blevet til i et samarbejde mellem DR og produktionsselskabet Blenkov & Schønnemann Pictures. Der er otte nye afsnit i anden sæson.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button