Nyheder

DR K hylder 70’erne

drk logoHvad lyttede man til i 70’erne? Hvordan gik man klædt? Hvordan boede man? – og hvad lavede man i sin fritid? DR K samler 70’erne i en boks fyldt med otte kendte personligheder og deres personlige anekdoter, fire eksperter og en masse sjove klip fra arkivet.

Oplev livsstilsekspert Christine Feldthaus, kok Henrik Boserup, musiker og sanger Mike Tramp, forfatter Erling Jepsen, instruktør Søren Fauli, sangerinderne Anne Dorte Michelsen og Søs Fenger samt forfatter og journalist Klaus Lynggård, når de giver et indblik i deres erindringer, minder og benævnelsesværdige oplevelser i 70’erne.

”70’erne hitter stort lige nu og bare i sidste måned var der fokus på 70’erne i ikke mindre end fem af de førende mode- og livsstilsmagasiner i Danmark. Vi ønsker at tage afsæt i det, der optager danskerne der hvor de er nu. Så nutiden kombineres med historier, indblik og samlet giver en ny viden og indblik i hvordan det var i 70’erne, og hvordan historien bliver brugt i 2015,” fortæller DR K-redaktør Thore Vonsek.

Fra John Travolta til diskomester
70’erne var det årti, hvor de medvirkende gik fra teenager til voksen. Det årti, hvor de købte den første plade og tunede knallerten, inden de drønede af sted mod det første kys og den første kæreste. Da de flyttede hjemmefra og mødte en ny virkelighed. Da de lagde flipperen på hylden og sprang ud som punker.

70’erne var dog også det årti, hvor den 52-årige instruktør Søren Fauli blev nummer to til DM i diskodans. Det hele startede efter at have set en John Travolta-film i biografen.

”Da jeg går ud af den biograf, der går jeg ligesom John Travolta. Jeg går simpelthen hjem og tænker ikke på andet end disko fra det øjeblik,” fortæller Søren Fauli.

Det var tilsyneladende ikke nok blot at tænke på diskodans. Søren Fauli kridtede danseskoene og tog skridtet videre.

”Der går virkelig kort tid før jeg taber mig, bliver tynd og slank og får en masse bevægelse i kroppen. Og så holdte de Danmarksmesterskab på danseskolen, og der bliver jeg nummer to,” fortæller Søren Fauli.

Mode, musik, bolig og ferie
Hvert afsnit vil behandle hver sit emne, og for at belyse og perspektivere til 70’ernes overordnede tendenser, hvor nogle atter hitter stort i dag, har DR K derfor allieret sig med eksperter inden for de forskellige emner. Oplev blandt andre Chris Pedersens belysning af 70’ernes mode, Henrik Millings ekspertise inden for musikken og Mette Mechlenborg inden for 70’er-livet i hjemmet.

”Historie er et af hovedområderne på DR K, hvor vi hele tiden vægter at fortælle på forskellige måder, så vi både kommer omkring de tunge seriøse emner og andre gange, hvor nostalgien og humøret er i højsædet.  ’Mig & 70’erne’ rammer spot on en tendens i tiden, og de kendte danskere åbner op for deres personlige erfaringer med det årti, så det samlet giver et indblik på en ny og forfriskende måde. Det er personlige historier, som siger noget om vores samtid i 70’erne, som de fleste danskere kan genkende og spejle sig i,” fortæller DR K-redaktør Thore Jakobsen Vonsek.

’Mig & 70’erne’ får premiere onsdag den 4. november klokken 21.30, hvor emnet er livet i hjemmet i 70’erne. De øvrige tre afsnit vises de efterfølgende tre onsdage.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button