TV-Nyt

DR K får en klassisk musikquiz

Den Klassiske Musikquiz DRK
Foto: DR Event

Phillip Faber er vært, og DR Symfoniorkestret leverer musikken til ’Den klassiske musikquiz’, som DR K sender de næste fire søndage.

Hvor svært er det at genkende musik spillet bagfra? Er det overhovedet muligt at bestemme et stykke efter bare en enkelt tone? Og kan man spille orkestermusik på udtjente slagtøjsinstrumenter?

Det er blot nogle af spørgsmålene, som deltagerne bliver stillet i DR K’s spritnye gætteleg, ’Den klassiske musikquiz’, der bliver sendt over fire søndage – første gang den 18. september klokken 21.00 i umiddelbar forlængelse af den ugentlige koncert med DRs kor og orkestre i ’DR K Klassisk’.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Det er DR Pigekorets chefdirigent Phillip Faber, der er vært for quizzen, mens DR Symfoniorkestret under ledelse af dirigent Thomas Søndergård står for musikken. Programmerne er optaget i Studie 2 i DR Koncerthuset.
Quizzen er fyldt med energi, humor og sjove utraditionelle udfordringer, der kan få selv de dygtigste eksperter på glatis – for eksempel når de selv skal spille orkestermusik på udtjente slagtøjsinstrumenter som koklokke og triangel.

P2-vært Mathias Hammer og klarinettisten Frederik Cilius, som mange kender som stemmen bag Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm på Radio24syv, er hver gang holdkaptajnerne, der styrer aftenens to hold gennem udfordringerne. Med sig har de i de første to programmer Maria Hanke, Henrik Engelbrecht, Maria Badstue, Klaus Tönshoff, mens de i quiz nummer tre og fire får selskab af Isabella Hübener, Peter Ettrup Larsen, Maria Frej og Søren Rastogi, der alle på hver deres måde kender den klassiske musiks verden.

Får værtsdebut på TV

Til daglig er Phillip Faber komponist og dirigent, og det er hans værtsdebut på TV. Normalt er han især vært ved DR Pigekorets koncerter.

”Jeg har længe gerne villet være med til at formidle musik til folk – også til dem, der måske ikke lytter så meget til klassisk normalt eller opsøger den i koncertsalene. Selv om man ikke nødvendigvis kan svare på alle spørgsmålene i ’Den klassiske musikquiz’, er der også noget fascinerende ved at se nogen, der ved en masse om den, ligesom vi også spiller på humoren. Og så er der masser af musik – spillet af DR Symfoniorkestret,” siger Phillip Faber.
Han synes, at TV-værtsjobbet ligger meget godt i forlængelse af hans normale arbejde som chefdirigent. For i quizzen skal der også holdes styr på tropperne.

Ud til et bredere publikum

DR K’s kanalredaktør Flemming Hedegaard siger, om den nye klassiske musikquiz:

”DR K har haft stor succes med Kunst-, Historie- og Sprogquizzen. Det er alle tre quizzer der klart viser, at man både kan blive klogere og samtidig underholdes. DR K har et stærkt ønske om at åbne den klassiske musik for et bredere publikum, gøre publikum nysgerrige og tage dem med på en rejse ind i musikkens vidunderlige og fascinerende verden. Her er quizzen en genre, der viser, at det er ok at have det sjovt sammen med den klassiske musik,” siger han.

’Den klassiske musikquiz’ sendes på DR K fire søndage i træk klokken 21.00 – første gang søndag den 18. september klokken 21.00.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button