TV-Nyt

DR har fokus på musik i foråret

DR prioriterer musikken højt, og sammen med flere samarbejdspartnere vil DR i foråret både invitere til mere fællessang og til flere store shows og programmer, der vil sætte fokus på og hylde dansk musik. Nye digitale musiktilbud vil også se dagens lys for at styrke musikformidlingen til den unge målgruppe og samtidig sætte fokus på den nye danske musik.

Alsang

I anledningen af 75-året for befrielsen inviterer DR sammen med foreningen Spil Dansk, der også arrangerer Spil Dansk Ugen, og Frederiksberg Kommune den 4. maj til fællessang i Frederiksberg Have. Arrangementet ’Alsang’ vil i 2020 genskabe de fællessangsarrangementer, der under samme navn samlede omkring en million mennesker til sang for fællesskabet under besættelsen.

Den 4. maj vil der være plads til mange tusinde mennesker, og for de, der ikke kan være med, vil DR sende live fra dagen, så resten af Danmark også kan deltage i den mangestemmige fællessang. Frem mod den 4. maj vil DR i en programserie samle et kor af danskere, der skal lære at synge, og som skal optræde til Alsang-arrangementet den 4. maj. Flere kendte danske artister vil også optræde på dagen – og i udsendelsen fra den.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Dansk Melodi Grand Prix

Den 7. marts afholdes Dansk Melodi Grand Prix 2020. Danskerne har i år endnu mere indflydelse på valget af sangene, og musikken kommer til at fylde mere. Dansk Melodi Grand Prix skruer i år op for fokus på musikken, solisterne og sangene – og der kommer større bredde end tidligere i de sange, danskerne præsenteres for.

P3 Guld’ i Aalborg

Dansk musik har en særlig position på P3, og den 28. marts afholder kanalen den tilbagevendende årlige hyldest og markering af ny dansk musik ’P3 Guld’. Showet foregår i år i Musikkens Hus i Aalborg.

En række danske navne kommer til at optræde live til showet, mens der uddeles priser til de kunstnere, der har sat markante kunstneriske aftryk i det forgangne år. Det gælder både etablerede navne såvel som de nye stjerneskud, der kommer til at tegne dansk musik i fremtiden. De tre priser, der skal uddeles er ’P3 Prisen’, ’P3 Talentet’ og ’P3 Lytterhittet’.

Nye musikprogrammer og formater

P3 har i programmet ’Pelle Peter på P3’ også rettet blikket udelukkende på dansk musik, mens de nye P3-programmer ‘Selv tak’ med Emil Lange, ‘Tættere på himlen’ med Andrew Moyo og ‘Ny Lyd’ med Fie Neergaard også tager udgangspunkt i musikken. Det samme gør sig gældende for følgende tre nye programmer på P6 Beat: ‘Musiklivet’ med Carsten Holm, ‘Vær.her.nu’ med Mads Axelsen og ‘Bassen på P6 Beat’ med Johan Wohlert og Camilla Jane Lea. Lige efter nytår lancerede P4 også et nyt musikprogram, ’Toner’, med Carsten Holm som vært, som fokuserer på dansk musik og de oplevelser, som musikken kan give. P3 og P6 BEAT i løbet af foråret vil præsentere flere nye programmer med musikken som omdrejningspunkt, og som også vil gøre sig som digitale formater.

For mange er mobilen nemlig blevet en hovedindgang til musikalske oplevelser. Derfor har DR og vil DR også i fremtiden lave flere digitale musiktilbud, så musikformidling ikke bare foregår live i radioen, men også via podcasts og andre formater i DR’s Radioapp.

Allerede nu kan et format som ’Mixtapes’ opleves i radioappen, hvor flere af DR’s radioværter formidler musik i et podcastformat, mens podcastserien ’Splittet til Atomer’ dissekerer forskellige sange af danske kunstnere og kortlægger sammen med kunstnerne, hvordan et nummer er blevet til. Sådanne og lignende formater vil der i foråret blive lavet endnu flere af, mens der også er nye musikprogrammer fra DR3 på vej.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button