Streamingnyt

DR genudsender Krøniken

Seerne får snart mulighed for at se eller gense Palle, Ida, Søs, Erik, Kaj Holger og alle de andre fra ’Krøniken’ – DRs store familiesaga og tv-fortælling om det moderne Danmark og velfærdsstatens fødsel.

Fra lørdag den 19. marts viser DR1 serien igen – og til en start er det første sæson af serien, som kommer på skærmen.

Da ’Krøniken’ havde premiere i 2004 sad op imod 2,5 millioner seere klistret til skærmen hver gang, der var premiere på et nyt afsnit af Stig Thorsboes og Hanna Lundblads serie, og med 2.714.000 seere er afsnit 10 stadig det næstmest sete program i seermålingernes historie. Afsnittet blev set af 89 procent af alle danskere med fjernsynet tændt den søndag aften mellem klokken 20 og 21.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

’Krøniken’ tager sin begyndelse i 1949, hvor et nyt Danmark toner frem for fire unge mennesker, der alle er opsat på at erobre verden. Serien følger gennem 22 afsnit deres drømme, nederlag, skuffelser og sejre i løbet af de 25 år, hvor den danske velfærdsstat også grundlægges og blomstrer. Samtidig fortæller ’Krøniken’ også dansk TV’s historie, fordi Radiofabrikken Bella har en central placering i handlingen.

Fik fem priser ved festival

De centrale roller i ’Krøniken’ er besat af Anne Louise Hassing, Ken Vedsegaard, Maibritt Saerens, Anders W. Berthelsen, Stina Ekblad og Waage Sandøe, og ’Krøniken’ modtog ikke færre end fem priser ved den danske TV-Festival 2004. ’Krøniken’ blev også nomineret til en Emmy i USA, men her lykkedes det dog ikke at hente hæderen hjem.

Selv om ’Krøniken’ ikke er blevet helt så stor en international sællert som nogle af DRs dramaserier, har ’Krøniken’ dog siden premieren været vist i flere nordiske og baltiske lande, og en tv-station i Brasilien har også bragt.

På grund af OL-kvalifikationskamp i håndbold bliver første afsnit sendt lørdag den 19. marts klokken 21.40, men ellers er det planen, at serien bliver sendt klokken 20.00 de efterfølgende lørdage.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button