TV-Nyt

DR fortsætter med antikviteter i Guld på godset

Mette Bluhme Rieck guld på godset DR1
Vært: Mette Bluhme Rieck Guld på Godset
Foto: Focus Foto

I løbet af foråret har DR sammen med nogle af Danmarks mest erfarne vurderingseksperter besøgt fire fantastiske slotte i Danmark. Her er danskerne blevet budt indenfor med deres arvestykker og antikviteter, som eksperterne har vurderet. I ’Guld på godset’ sætter vurderingseksperterne værdi og historisk perspektiv på de mange spændende sager, danskerne har medbragt, imens slotsejerne viser programmets vært, Mette Bluhme Rieck, rundt i overdådige sale og hemmelige fangehuller og fortæller om slottenes fascinerende historier.

Eksperterne vurderer og opkøberne byder
Blandt eksperterne, der vurderer de mange medbragte ting og sager, kan man blandt andre møde Kasper Nielsen fra Bruun Rasmussen Auktioner, som mange seere nok kender fra ‘Antikduellen’ og ‘Auktionshuset’, og Casper Behrendtzen fra Lauritz.com, som tidligere har medvirket i ‘Skattejægerne’ og ‘Antikduellen’.

Eksperterne vurderer de mange spændende ting og giver også gerne indsigt i tingenes historie. Samtidig får fire professionelle opkøbere i programmet mulighed for at byde på nøje udvalgte skatte i den dyre ende af prisskalaen. Hvis ejeren synes, at prisen ender med at være god nok, så skifter de fine ting ejer. De fire opkøbere er: Jesper Bo Hansen, Margit Damgaard-Lauritsen og Mads Holst, alle kendt fra ‘Antikduellen’ og ‘Skattejægerne’, samt Ulrik Kemnitz fra ‘Antikduellen’.

I det første program bliver de fire opkøbere præsenteret for et smukt historisk guldsmykke og et ganske særligt maleri, men er de villige til at byde nok, til at ejerne vil sælge? Spændingen stiger yderligere, når turen i program nummer seks går til Harridslevgaard Slot, og opkøberne får mulighed for at byde på en smuk Axel Salto-skål og kommer ind i en intens kamp om at få fingre i skålen.

Overraskelser og gode historier
I de første to programmer er det slotsejer Silvia Munro, der byder indenfor på Ledreborg Slot på Sjælland. Silvia Munro er vokset op på slottet og deler nogle af sine mange barndomsminder og historier fra de overdådige sale, det historiske køkken og den smukke slotskirke med seerne og Mette Rieck Bluhme.

Når turen i program 3 og 4 går til Clausholm Slot i Østjylland, kommer der en overraskende historie frem, når en af de fremmødte danskere fremviser et sølvbæger, der har en helt særlig forbindelse til netop Clausholm Slot.

Overraskelserne fortsætter, når ’Guld på godset’ kommer til Voergaard Slot i Nordjylland. Her vurderer eksperterne en gammel sølvmønt, der viser sig at være noget mere værd, end ejeren havde forestillet sig.

Der bliver vist i alt otte programmer henover sommeren. Program 1 og 2 fra Ledreborg Slot på Sjælland, program 3 og 4 fra Clausholm Slot i Østjylland, program 5 og 6 fra Harridslevgaard Slot på Fyn og program 7 og 8 fra Voergaard Slot i Nordjylland.

Programmerne sendes onsdage på DR1 klokken 20.00 fra den 26. juni og otte uger frem.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button