TV-Nyt

DR forlænger rettighederne med PostNord Danmark Rundt til 2022

PostDanmark rundt
Foto: Danmarks Cykle Union

DRs seere kan se frem til fem år mere i cykelsadlen. Danmarks Cykle Union og DR har netop indgået en aftale om, at DR fortsat kan sende live fra PostNord Danmark Rundt, når den nuværende aftale udløber senere i år. Forlængelsen gælder for årene 2018-2022, så DR er dermed sikret yderligere fem års transmissioner.

PostNord Danmark Rundt blev først gang afviklet i 1985, dengang under navnet Bikuben Danmark Rundt. Siden har løbet kørt igennem det danske sommerland 26 gange.

Siden 2000 har DR sendt fra løbet. Som noget nyt begyndte DR i 2015 at sende direkte fra alle etaperne, og det samme kommer til at ske i den nye aftaleperiode. Her kan alle etaper ses på dr.dk, mens de sidste to timer af hver etape bliver sendt direkte på DR1.

”PostNord Danmark Rundt giver os en enestående chance for at komme rundt i det skønne sommerland og passere nogle af Danmarks smukke steder – samtidig med at vi kan præsentere professionel cykling af høj klasse,” siger chefkonsulent Jan Rosendal fra DR Medier, der forhandler sportsrettigheder for DR.

Han fortsætter:

”Efter at DR gik over til at dække løbet live, har vi investeret en hel del i vores løbsdækning. Derfor har vi også gerne villet være sikre på at kunne udnytte rettighederne i mange år fremover, og det kan vi heldigvis med den nye aftale,” siger Jan Rosendal.

Et sommerpostkort fra Danmark

Jesper Worre, der er løbsdirektør for PostNord Danmark Rundt, siger:

Det har haft stor betydning for PostNord Danmark Rundt at blive dækket live på DR i de sidste to år. Rytterne har vist forrygende cykelløb, og samtidig har vi, sammen med DR, produceret et sommerpostkort fra Danmark. Den kombination har givet meget flotte seertal, og betyder, at vi i dag kan præsentere en forlængelse af aftalen frem til og med 2022. Det er vi utroligt stolte over og glade for, og vi glæder os til et fortsat tæt samarbejde med DR, hvor vi i fællesskab vil forbedre seernes oplevelse,” siger han.

I år bliver det snarere en sensommer- eller efterårstur, seerne kan få rundt i Danmark, da PostNord Danmark Rundt er flyttet fra august til september. Løbet køres i år fra den 12. til 16. september. Og ikke nok med det – starten går også, hvor løbet plejer at slutte, nemlig på Frederiksberg, mens årets finaleopløb kommer til at foregå på en kuperet rundstrækning i den europæiske kulturhovedstad Aarhus.

Etaperne 2017

12. september 1. etape: Frederiksberg – Kalundborg 175 km
13. september 2. etape: Svendborg – Odense 185 km
14. september 3. etape: Otterup – Vejle 180 km
15. september 4. etape: Enkeltstart Randers 20,5 km
16. september 5. etape: Ebeltoft – Aarhus 200 km

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button