TV-Nyt

DR dropper afsteming via app til Børnenes MGP

DR oplevede under afviklingen af Dansk Melodi Grand Prix lørdag den 11. februar store problemer med afstemnings-appen. Det betød, at seerne under afstemningen blev henvist til alternativt at benytte sms i stedet for appen, da der skulle stemmes.

Det var oprindeligt planen, at samme app skulle benyttes til afstemningen til børnenes MGP, men DR har – på baggrund af problemerne med afstemningen under de voksnes Melodi Grand Prix, besluttet, at afstemningen udelukkende skal ske via sms.

Det skyldes, at der ikke er tilstrækkelig tid til at sikre, at løsningen er stabil og fungerer som den skal inden lørdag.

Aino Olsen er underdirektør i DR Teknologi. Hun siger:

– Vi havde i lørdags et helt uacceptabelt nedbrud på den app, vi har købt eksternt. Vi har afventet en redegørelse fra leverandøren. Den er nu kommet. Nedbruddet skyldtes en teknisk fejl hos leverandøren. Den fejl er, ifølge leverandøren, udbedret, men vi har ikke haft tilstrækkelig tid til at kunne teste systemet, så vi har tillid til, at fejlen er udbedret og appen er klar til børnenes MGP, og derfor har vi besluttet, at appen ikke bliver brugt til afstemningen på lørdag.

Hun tilføjer:

– Det er selvfølgelig både ærgerligt og utilfredsstillende, men DR skaber rammerne for en af årets største børnefester, og det vigtigste er, at børnene har en fest. Derfor bliver der taget ekstra forholdsregler i forhold til driftssikkerhed ved afstemningen på lørdag.

I DR’s MGP-app kan man fortsat finde information om de forskellige deltagere til MGP og høre deres sange.

MGP sendes lørdag den 18. februar klokken 19.00 på DR1 og DRTV.

Det koster 50 øre plus almindelig sms-takst at deltage i afstemningen.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button