Branche-Nyt

DR åbner kontor i Kyiv

DR planlægger at åbne nyt kontor i Kyiv fra juni. Det skal bemandes af DR’s Ukraine- og Ruslandskorrespondent Matilde Kimer og Ukraine-reporter Louise Brodthagen.

Om baggrunden for beslutningen om at åbne af kontoret siger DR’s udlandschef Niels Kvale:

– Ukraine er tidens vigtigste historie på tværs af ind- og udland. Vi ønsker forsat at være førende på historien og sikre, at vi også er der, når trætheden sætter ind i andre medier. Det kræver en permanent forankring i Ukraine, der kan følge krigen fra dag til dag og ikke mindst ukrainernes hverdag i krigen.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Kontoret skal foreløbig være åbent frem til 31. december.

– Jeg er utrolig glad for at det her kan lykkes. Det er indlysende vigtigt og væsentlig og så matcher det DR’s ambition om at være til stede i hele verden. Og ikke mindst de lande som er vigtige for Danmark, og det må Ukraine i den grad siges at være.

Matilde Kimer har i mere end et årti rapporteret fra Rusland- og Ukraine, mens Louise Brodthagen de seneste år har rejst og rapporteret i Rusland, Georgien og Ukraine.

– Vores klare ønske er at sikre, at vi hele tiden er til stede, så vi kan dække krigen både, når den står højt og mindre højt i nyhedsbilledet, siger Niels Kvale.

Han tilføjer, at DR er meget opmærksom på sikkerhedssituationen i Ukraine:

– Hvis situationen i Kyiv/Ukraine forværres vil vi selvfølgelig træffe de nødvendige foranstaltninger. Begge medarbejdere har, som alle DR-medarbejdere, der arbejder i Ukraine, gennemgået sikkerhedsuddannelse.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button