Streamingnyt

Dokumentarserie på TV 2 Play – Den er til dig, far!

Foto: Benjamin Kirk Nielsen / TV 2
Foto: Benjamin Kirk Nielsen / TV 2

Mere end hvert fjerde barn eller ung har inden sin 25-års fødselsdag haft alvorlig sygdom og død tæt inde på livet. Og hvert år oplever 3000 børn at miste en forælder i Danmark. Disse børn bliver kastet ud i en livskrise, der kan have alvorlige konsekvenser for deres familie- og skoleliv.

Mange børn føler stor ensomhed i deres sorg, og flere end to ud af tre børn taler aldrig eller sjældent med andre om, hvordan de har det. I dokumentarserien ‘Den er til dig, far!’, som nu kan ses på TV 2 PLAY, møder vi 14-årige Mathias, der har mistet sin far, Kim. Kim døde af nervesygdommen ALS – en uhelbredelig sygdom, som bl.a. medfører, at kroppens muskler gradvis bliver mindre og svagere.

I de seks afsnit følger vi Mathias et år efter, at hans far er død. Vi er med Mathias til konfirmationsforberedelse og selve konfirmationsfesten, med på ferie til Kreta med moren Mette og tvillingebroren Victor, og vi er med i Mathias’ fodboldliv, som er et af de vigtigste holdepunkter i mindet om hans far.

Serien er blevet til på baggrund af en artikel, som Mathias skrev på et magasinskriveværksted i forbindelse med Egmont Rapporten 2014 om alvorlig sygdom og sorg, og Mathias’ mål var at vise andre børn, at der er et liv at leve, selvom man savner sin mor eller far.

Dokumentarserien er instrueret af Charlotte Brodthagen og produceret af Made by Us med støtte fra Egmont Fonden.

I samme kategori

Back to top button