Streamingnyt

Dødsensfarlige Kvinder

- Ny Viaplay dokumentarserie på seks afsnit

Kvindelige mordere hører til sjældenhederne i Danmark, men de findes. I den nye Viaplay Original ’Dødsensfarlige kvinder’ forsøger tre forskellige personer af finde svar på, hvad der har fået de kvinder, som de engang kendte eller har været ganske tæt på, til at begå grusomme drab og drabsforsøg. ’Dødsensfarlige kvinder’ har premiere på Viaplay den 10. marts.

Hvad er det, der får nogle kvinder til at forsøge at slå et andet menneske ihjel eller gå så langt som at dræbe?

Netop dét spørgsmål søges besvaret i ’Dødsensfarlige kvinder’, som er Viaplays næste Original. I dokumentarserien, som består af seks afsnit, er vi med, når tre personer, som hver især har været tæt på de gerningskvinderne i tre danske drabssager, dykker ned i kvindernes fortid og barndom og opsøger centrale personer og vidner, som aldrig før har fortalt, hvad de ved om gerningskvinderne.

I ”Dødsensfarlige kvinder” følger vi en barndomsveninde til én af Danmarks mest berygtede kvindelige mordere, som i årevis har følt sig tynget af, at den veninde, hun engang legede med, endte med at få livstid for to drab. Hvordan kunne det gå så galt? Angrer kvinden? Og sidder hun stadig i fængsel?

Vi er også tæt på en ældre kvinde, der fik sit livs chok, da det gik op for hende, at dén person, hun kendte som sin bedste veninde, pludselig viste sig at have slået flere mennesker ihjel. Hvordan lykkedes det kvinden at holde sin dystre fortid skjult? Og hvordan tackler man, at ens bedste veninde har slået et andet menneske ihjel?

Og så forsøger en journalist at forstå, hvorfor en kvindelig sygeplejerske ville skade sine patienter, når der dykkes ned i én af de drabssager, der i nyere tid har rystet det danske samfund allermest: Drabssagen fra Nykøbing Falster Sygehus. Journalisten, som også dækkede den dramatiske retssag, har aldrig sluttet fred med sagen, som stadig kan holde ham vågen om natten: For hvilket menneske forsøger at slå uskyldige patienter ihjel?

”’Dødsensfarlige kvinder’ er en dokumentarserie, der stiller skarpt på spørgsmålet, vi ofte stiller os selv i forbindelse med sådanne mordsager, og som de mennesker, der har været tæt på disse kvinder, ofte sidder tilbage med: Hvad er det, der har fået dem til at dræbe eller forsøge at slå ihjel? Vi har store forventninger til ’Dødsensfarlige kvinder’, som er den første danske Viaplay Original i true crime-genren – en genre, som helt sikkert vil fylde mere på Viaplay fremover”, siger Filippa Wallestam, NENT Group Chief Content Officer.

Viaplay Originalen ”Dødsensfarlige kvinder” består af seks afsnit og har premiere på Viaplay den 10. marts. Dokumentarserien produceres af Bermuda Productions.

Dødsensfarlige Kvinder | Official Trailer | A Viaplay Original
Dødsensfarlige Kvinder | Official Trailer | A Viaplay Original

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

I samme kategori

Back to top button