Streamingnyt

Disse film hittede på Blockbuster i 2019

2019 er ved at rinde ud, og det samme er et stort filmår. Blockbuster har derfor samlet en liste over de mest sete film i løbet af året.

Anders Matthesens ’Ternet Nija’ er den absolut mest sete film, og den har altså fortsat sin biografsucces online. Den danske komiker er også med i en anden titel i top 10 nemlig komedien ’De Frivillige’.

”Det har været et fantastisk år for Blockbuster. Vi har haft rekord mange biografaktuelle premierefilm, vores digitale app-service er blevet endnu bedre, og vi har oplevet en stigning i antallet af danske brugere. Samtidig har vi nu streamet film, i hvad der svarer til 5 millioner timer. Og vi glæder os til 2020, hvor vi fortsat vil fokusere på at tilbyde de nyeste film til danskerne”, siger Casper Hald, direktør i Blockbuster.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

De 10 mest lejede film på Blockbuster fra 2019

1. Ternet Ninja

Den mest sete film i 2019 blev ikke overraskende Anders Matthesens prisvindende biografhit ”Ternet Ninja”. Med over 220.000 solgte billetter på de første fire dage i december sidste år havde ”Ternet Ninja” den bedste åbningsperiode for en dansk film nogensinde. Succesen fortsatte ind i det nye år – også på Blockbuster.

2. A Star Is Born

”A Star Is Born” er en nyklassiker med Bradley Cooper og Lady Gaga i hovedrollerne som de to musikere, der forelsker sig. Filmen vandt en Oscar for sangen ”Shallow,” som igen og igen er blevet spillet verden over.

3. Journal 64
”Journal 64” er finalen på Jussi Adler-Olsens bestseller-krimiserie Afdeling Q, hvor man følger makkerparret Carl Mørch og Assad spillet af hhv. Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares. Denne gang bliver de to efterforskere ledt til en kvindeanstalt på Sprogø, hvor fortid og nutid pludselig smelter sammen.

4. Bohemian Rhapsody

Freddie Mercury bliver vakt til live af Rami Malek, der biografisk fortæller hele historien om det britiske rockband Queen frem til forsangerens død få år efter den historiske Live Aid koncert på Wembley Stadium i 1985. ”Bohemian Rhapsody” er en hjerteskærende historie smukt genfortalt til lyden af Queens bedste numre gennem tiden.

5. Avengers – Endgame

Fjerde og sidste kapitel af superhelteserien ”Avengers” fortsætter, hvor forgængeren ”Infinity War” slap, og alle de kendte superhelte som Iron Man, Hulk, Thor, Black Widow, Hawkeye og Captain America må nu forsøge at råde bod på Thanos’ ødelæggelser. Rollelisten tæller bl.a. navne som Robert Downey Jr., Chris Evans og Scarlett Johansson.

6. De Frivillige

Danskerne har ikke kunne få nok af Anders Matthesen i 2019, som også optræder i spillefilmen ”De Frivillige”, hvor humoren er mindst ligeså sort som i ”Ternet Ninja”. Jetsetteren Markus, spillet af Jacob Lohmann, ender i frivillig isolation efter at have svindlet økonomisk. Magtkamp, musik og mavekramper af latter forenes i dette komediedrama, hvor de lidt yngre også kan være med.

7. Mødregruppen

Der er lagt op til et godt grin, når overklassefruen Line vender hjem med sin lille søn til barndomsbyen på Fyn efter at have levet det vilde jetsetliv i Hong Kong med sin mand Bjørn. ”Mødregruppen” er en humoristisk film om at finde sig selv og finde ud af, hvad der er vigtigt her i livet. Oplev bl.a. Danica Curcic og Anders W. Berthelsen i hovedrollerne.

8. Fantastic Beasts – The Crimes of Grindelwald

Det fortryllende epos fortsætter i det magiske Harry Potter-univers, hvor Dumbledore og Newt Scamander sætter livet på spild i kampen mod Grindelwalds mørke kræfter. Fans verden over kan ikke få nok af J.K. Rowlings finurlige påfund. Gang på gang fyldes kroppen af spænding og nostalgi, når besværgelserne flyver om ørerne på karaktererne, der bl.a. spilles af Eddie Redmayne, Johnny Depp og Jude Law.

9. Aladdin

Denne klassiske Disney-film er en sikker vinder for hele familien. Den oprindelige tegnefilm fra 1992 har fået en grafisk overhaling og fortælles nu af levende skuespillere, heriblandt Naomi Scott, Will Smith og Mena Massoud i rollen som den tyvagtige gadedreng med et hjerte af guld.

10. Aquaman

Noget tyder på, at danskerne ikke kan få nok af superheltefilm, og derfor får Aquaman også lige sneget sig op på en 10. plads over de mest sete film. Filmen hænger sammen med DC-universets andre film som Justice League og Batman vs. Superman. Aquaman er halvt menneske og havets halvgud og rejser i filmen mod undervandsriget Atlantis for at rede menneskeheden.

Kilde: Blockbuster presse

I samme kategori

Back to top button